cb petroleo sh11

Els preus del petroli estan pujant amb força aquest dimecres (barril Brent: +3,07%, 71,48 dòlars; barril WT: +3,23%, 69,37 dòlars), ampliant els guanys d'aquest dimarts, tot i les dades que han mostrat un augment inesperat dels inventaris de petroli dels EUA la setmana passada i dels dubtes sobre la demanda enmig de l'augment de les infeccions per Covid.

"El petroli (...) sembla haver trobat suport a mesura que la gana pel risc augmenta un cop més", apunta Ricardo Evangelista, analista d'ActivTrades, en declaracions a Reuters.

"Aquest suport arriba després de les pronunciades caigudes registrades durant les últimes sessions provocades per l'aprensió sobre l'impacte de la variant delta (...) així com per l'acord entre els països de l'OPEP+ per augmentar la producció", afegeix.

Els preus del petroli van caure dilluns després de l'acord de l'Organització de Països Exportadors de Petroli i els seus aliats, coneguts com a OPEP+, per augmentar l'oferta en 400.000 barrils per dia cada mes des de l'agost fins al desembre. Les vendes es van veure exacerbades per la por que l'augment dels casos de la variant delta del coronavirus en mercats importants com els Estats Units, Gran Bretanya i el Japó afecti la demanda.

D'altra banda, avui s'ha conegut que les existències del cru als Estats Units van augmentar en 2,1 milions de barrils durant la setmana que va acabar el 16 de juliol, cosa que suposa la primera pujada setmanal en nou setmanes, segons l'AIE. Els analistes esperen un descens de 6,7 milions de barrils.

Noticias relacionadas

contador