ep archivo   telefonica espana crece en ingresos por segundo trimestre consecutivo y factura 9209
TELEFÓNICA - Archivo

L'IBEX 35 ha pujat un 0,1%, fins als 9.039,40 punts, després de les caigudes de les dues darreres sessions, mentre els mercats digereixen l'anunci de la Reserva Federal dels Estats Units (Fed). El banc central més important del món ha informat aquest dimecres d'una reducció de les compres mensuals d'actius -per valor de 120.000 milions de dòlars- en 15.000 milions mensuals des d'aquest mes de novembre, en línia amb els pronòstics. Les caigudes de Telefónica i Endesa després dels seus resultats han penalitzat el selectiu espanyol, i els bancs tampoc no han ajudat, amb pèrdues del 2% per a BBVA i Santander.

  • 10.850,40
  • -2,26%

Els principals índexs de Wall Street van tornar a registrar màxims històrics després d'aquesta notícia i les borses del continent asiàtic també han tancat amb guanys. I aquest dijous els inversors s'ajusten a les noves condicions de la Fed.

Tot i això, la temporada de resultats no els ha donat gaire treva, ja que aquest dijous s'han confessat davant el mercat Credit Suisse, Commerzbank, Deutsche Post, BT, Enel i SocGen, entre altres companyies.

A Espanya, l'estrella del dia ha estat Telefónica, que ha guanyat 706 milions d'euros al tercer trimestre i ha reduït el deute fins als 25.000 milions d'euros. Tot i això, els inversors han penalitzat la debilitat mostrada pels seus comptes a Espanya, el seu principal mercat, a causa de la intensa pressió competitiva.

Els inversors també han descomptat els resultats d'Endesa, que ha disparat el deute fins als 10.000 milions d'euros després de guanyar 1.459 milions d'euros fins al setembre, un 3,4% menys. Les seves accions també registren pressió baixista.

Al costat positiu, Fluidra ha liderat les compres després d'anunciar la compra d'una companyia als EUA per impulsar-ne el creixement. Entre els grans valors, Iberdrola i Inditex han estat els més alcistes.

Al Mercat Continu, Sacyr va obtenir un benefici net atribuït de 60 milions d'euros fins al setembre, un 28% més que durant el mateix període del 2020. Tot i això, les seves accions han caigut amb força després d'una sentència que el condemna a pagar 450 milions a Haitong Bank amb ACS i Abertis, per la fallida de dues autopistes radials a Madrid.

En positiu, les accions de DIA han rebotat amb alegria després que s'hagi publicat que Stephan DuCharme, president executiu del grup i mà dreta de Mikhaïl Fridman, ha comprat accions per valor de 780.000 euros.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX

Pel que fa a l'IBEX, reaccionarà aquests anuncis després de provar el suport que presenta al voltant dels 9.000 punts.

"Per aquests preus el més normal és que puguem acabar veient la tornada de les compres", indica César Nuez, analista de Bolsamanía. I afegeix: “El primer nivell de resistència es troba als 9.200 punts. Si aconsegueix superar aquests preus, és molt probable que puguem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 9.310 punts, màxims anuals”.

REUNIÓ DEL BANC D'ANGLATERRA

L'agenda macroeconòmica també ha estat carregada, ja que s'han conegut els PMI de serveis a Europa, i s'ha celebrat la reunió de política monetària del Banc d'Anglaterra.

L'economia del sector serveis espanyol es va expandir a un ritme històricament marcat a l'octubre, malgrat que els costos operatius van augmentar a una taxa rècord, cosa que va provocar que el creixement de l'ocupació s'accelerés en resposta a unes càrregues de treball més grans.

D'altra banda, el Banc d'Anglaterra finalment no ha pujat els interessos per contenir la inflació, tal com havien anticipat alguns analistes, malgrat que dos dels seus membres sí que s'han mostrat a favor de pujar el preu del diner. L'organisme també ha deixat sense canvis el programa de flexibilització quantitativa.

ALTRES MERCATS

El barril de petroli Brent puja un 0,3% fins als 82,24 dòlars, mentre que el barril de petroli West Texas baixa un 0,1% fins als 80,84 dòlars, després que l'OPEP hagi acordat pujar la producció de cru en 400.000 barrils diaris al mes de desembre, en línia amb el que s'esperava.

L'unça d'or repunta un 1,3% fins als 1.787 dòlars.

L'unça de plata puja un 2,7% fins als 23,86 dòlars.

L'euro/dòlar cau un 0,47% fins als 1,1556 dòlars.

El bitcoin cedeix un 2% fins als 61.730 dòlars.

Noticias relacionadas

contador