ep vista general del palacio de la bolsa a 7 de noviembre de 2021 en madrid espana el ibex 35 ha
Alberto Ortega - Europa Press

L'IBEX 35 ha tancat en positiu (+0,54%; 8.886,20 punts) malgrat la dada d'inflació del gener als EUA, que ha escalat fins al 7,5%, el major increment interanual des del 1982. Les previsions del consens s'havien suavitzat durant els últims temps, fins al 7,2%, però els preus no donen una treva a l'economia més gran del món. Una inflació més gran alimenta, sens dubte, els plans de la Fed per endurir la seva política monetària i augmenta la possibilitat d'una doble pujada de tipus al març.

  • 10.854,40
  • -2,22%

Wall Street també cotitza amb gran volatilitat després de conèixer aquesta referència, tot i que ha retallat les pèrdues inicials de manera important. La possibilitat que la Fed endureixi amb força la seva política tensiona els bons (la rendibilitat del bo a 10 anys nord-americana ha superat el 2%), cosa que penalitza les tecnològiques. Tot i que la volatilitat és molt menor que durant al mes de gener passat.

Dins l'IBEX, han destacat les pujades enNaturgy, que ha anunciat de manera inesperada la seva escissió a dues companyies cotitzades. Una englobarà el negoci regulat i l'altra, el liberalitzat.

El selectiu espanyol ha atacat durant bona part del matí la resistència dels 8.866 punts, que ha superat durant diverses hores, i finalment ha aconseguit superar aquest nivell de preus, cosa que és positiva a curt termini.

Avui també s'han conegut les peticions setmanals de desocupació a l'altra banda de l'Atlàntic, que continuen baixant fins a 223.000. A més, a Europa, la Comissió Europea ha publicat les previsions econòmiques (ha elevat la seva estimació de PIB d'Espanya del 2022 al 5,6%).

TWITTER, DISNEY... I TOTS ELS ALTRES

A més, Twitter ha publicat resultats aquest dijous. La companyia va guanyar un 18% menys durant el trimestre, fins als 182 milions de dòlars, encara que ha superat expectatives.

Els inversors estan pendents también de Disney aquest dijous. La companyia puja més d'un 6% després de publicar ahir uns resultats que han superat expectatives i que han sorprès positivament pel 'boom' de subscriptors de Disney+, alhora que s'ha vist un repunt de visitants als parcs temàtics després de patir les conseqüències de la pandèmia de la Covid.

El primer trimestre, Disney+ va sumar gairebé 12 milions de subscriptors. El servei també va veure créixer els ingressos mitjans per usuari als EUA i al Canadà fins als 6,68 dòlars al mes, enfront dels 5,80 dòlars de fa un any.

Aquí a Europa, han publicat resultats Credit Suisse, Société Générale i Thyssenkrupp.

A Espanya, ArcelorMittal ha baixat lleugerament després d'anunciar les xifres, que han superat els pronòstics però no han estat ben rebudes pels inversors. En positiu, Mapfre ha pujat després de 'confessar-se' davant el mercat.

,ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,1485 dòlars (+0,55%). El Brent puja més de l'1%, fins als 92,66 dòlars, i el WTI, un 1,6%, fins als 91,20 dòlars.

L'or avança lleugerament (1.839 dòlars) i la plata suma un 1,2% (23,62 dòlars).

El bitcoin avança un 1,5%, fins als 45.371 dòlars, i l'ethereum perd un 1,3%, fins als 3.216 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys avança fins al 2,017% i el rendiment del bo espanyol a 10 anys baixa fins a l'1,168%.

Noticias relacionadas

contador