connie hedegaard 3

BBVA proposarà a la seva propera Junta General d'Accionistes, que se celebrarà a Bilbao el proper 18 de març, el nomenament de Connie Hedegaard, excomissària europea d'Acció pel Clima i que va ser ministra del ram al seu país, Dinamarca, com a nova consellera.

  • 9,97€
  • -2,22%

Amb aquest nomenament, el Consell d'Administració de BBVA augmentarà el nombre de conselleres de cinc a sis, d'un total de 15 membres, i assolirà així el seu objectiu de comptar amb almenys un 40% de dones abans que finalitzi el 2022, d'acord amb la seva Política de selecció, idoneïtat i diversitat. A més, mantindrà una majoria de consellers independents (66,67%) i un 40% de consellers internacionals.

Connie Hedegaard (Dinamarca, 1960) va començar la seva trajectòria professional com a diputada al Parlament de Dinamarca i després va treballar diversos anys com a periodista al seu país.

Entre el 2004 i el 2009 va exercir de ministra de Medi Ambient, de Clima i Energia i de Cooperació Nòrdica, a Dinamarca. Entre el 2010 i el 2014 va fer el salt a Brussel·les com a comissària europea d'Acció pel Clima, una etapa en què va liderar les negociacions per adoptar el Marc sobre el Clima i Energia per al 2030 de la Unió Europea i va ser responsable de l'estratègia a llarg termini de la UE per assolir la neutralitat climàtica el 2050. Després, va tornar al pla nacional, per exercir de presidenta del Fòrum de Servei Públic de Dinamarca.

A més de la seva trajectòria en organismes públics, continua ocupant posicions de màxima rellevància internacional en aquest àmbit. És membre del comitè assessor de sostenibilitat de Volkswagen, membre del Patronat de la Fundació Europea per al Clima, presidenta de la taula rodona de l'OCDE sobre desenvolupament sostenible, membre del consell assessor sobre clima i medi ambient del Banc Europeu d'Inversions (BEI), presidenta del Patronat de la Fundació KR, presidenta del 'think tank' danès sobre clima Concito, presidenta de la Missió de la Comissió Europea d'Adaptació al Canvi Climàtic, incloent-hi Canvi Social i presidenta del Consell de la Universitat d'Aarhus, a Dinamarca.

La nova consellera substituirà Sunir Kapoor que, després de sis anys de reeixida contribució al Grup com a conseller independent, està previst que continuï col·laborant amb el banc en àmbits relacionats amb la tecnologia i la innovació.

Noticias relacionadas

contador