ep interior del palacio de la bolsa a 13 de mayo de 2021 en madrid espana el ibex 35 cedia un 194 en
Cézaro De Luca - Europa Press

L'IBEX-35 ha tancat en negatiu (-0,17%, 8.467,40 punts) després de pujar més de l'1% durant la sessió i marcar un màxim intradia als 8.635 punts. El selectiu ha avançat posicions animat pel bon comportament dels bancs després d'un nou informe favorable sobre el sector de JP Morgan, però s'ha girat a la baixa al tram final. Fa la sensació que les borses han tocat sostre, almenys a curt termini.

  • 11.100,80
  • -0,48%

La protagonista indiscutible ha estat ACS, després de confirmar aquest dimecres que estudia una oferta milionària sobre Atlantia al costat dels fons GIP i Brookfield. S'acosta una guerra d'OPA, ja que la família Benetton i Blackstone estarien disposats a plantar cara a Florentino Pérez.

Al costat de les entitats financeres, Ferrovial ho ha fet bé (avui ha celebrat Junta) amb Colonial i Inditex. Al costat negatiu, els valors més baixistes han estat Iberdrola i Grifols.

D'altra banda, avui s'ha seguit parlant del contingut de les actes de la Fed. La Reserva Federal va aclarir ahir a les actes de l'última reunió que planeja reduir el balanç en 95.000 milions mensuals, i que els seus membres donen suport a pujar els tipus d'interès en 50 punts bàsics a les properes reunions.

Avui ha parlat James Bullard, president de la Fed de San Louis, que ha reblar el clau al seu discurs 'hawkish' en comentar que cal pujar els interessos en 300 punts bàsics des dels nivells actuals per contenir una inflació "excepcionalment alta", només comparable a la dels anys 70 i 80.

Després de les actes de la Fed, aquest dijous s'han conegut les del Banc Central Europeu. Un gran nombre dels membres del consell de govern del BCE creuen que l'alt nivell actual d'inflació i la seva persistència requereixen mesures addicionals immediates cap a la normalització de la política monetària, segons es reflecteix a les actes de l'organisme publicades aquest dijous de la reunió del passat 10 de març.

Wall Street cau de manera moderada després de tancar aquest dimecres amb caigudes, que van ser especialment destacades al Nasdaq (-2,22%), mentre que les pèrdues s'han imposat clarament aquesta matinada a Àsia. Allí, Samsung ha anunciat que estima un augment del 50% en el benefici del primer trimestre.

TENSIONS GEOPOLÍTIQUES I POR DE LA RECESSIÓ

Pel que fa a la guerra, Mariúpol ha acusat Rússia d'usar crematoris per incinerar civils assassinats. L'horror de la guerra va en augment després del descobriment de civils ajusticiats a ciutats al nord de Kíiv, i sembla que cada dia porta notícies més escabroses.

Els Estats Units imposaran noves sancions a Rússia, entre elles dos dels seus bancs més grans i les filles del president Vladimir Putin. S'imposaran sancions de bloqueig total a Sberbank, la institució financera més gran de Rússia, i a Alfa Bank, el banc privat més gran del país. Mentrestant, el Regne Unit ha prohibit totes les noves inversions a l'exterior a Rússia i ha congelat els actius de l'Sberbank. El Regne Unit també posarà fi a totes les importacions de carbó i petroli russos per a finals del 2022 i sancionarà vuit russos rics més.

Al pla econòmic, l'impacte de la guerra és cada cop més acusat i ja es parla clarament de recessió. Deutsche Bank, com vam explicar ahir, ha estat el primer gran banc a predir que els Estats Units cauran en recessió al proper any, alhora que també han avisat d'una recessió a Europa.

Aquest dijous, BBVA ha retallat la seva previsió del PIB per la guerra i ha anticipat que Espanya creixerà un 4,1% el 2022. El servei d'estudis del banc creu que la inflació podria acabar 2022 al 7% i 2023 al 2, 5%.

L'IBEX SEGUEIX ATACANT LA MITJANA DE 200 SESSIONS

Pel que fa a l'aspecte tècnic de l'Ibex, després de les caigudes dimecres, avui ha intentat avançar cap a la mitjana de 200 sessions, però no ho ha aconseguit.

"El selectiu espanyol manté el rebot a curt termini. "Malgrat les últimes caigudes, no apreciem ni el més mínim senyal de debilitat en la seva sèrie de preus. El suport que cal vigilar es troba als 8.274 punts. No observarem un senyal de debilitat mentre que es mantingui cotitzant per sobre d'aquest nivell de preus. Per veure una millora tècnica, hauríem d'esperar un tancament per sobre dels 8.912 punts”, indica César Nuez, expert de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,0907 dòlars (+0,13 El petroli puja a prop de l'1%. El Brent se situa als 101,73 dòlars i el West Texas, als 97,10 dòlars.

L'or puja un 0,8% (1.938 dòlars), igual que la plata (24,61 dòlars).

El bitcoin es deixa un 0,5% (43.508 dòlars), i l'ethereum, un 1% (3.191 dòlars).

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys avança fins al 2,663% i el rendiment del bo espanyol repunta fins a l'1,679%.

Noticias relacionadas

contador