cb caixabank sabadell sh1

JP Morgan publicava al mes de febrer passat un informe favorable sobre el conjunt dels bancs espanyols i, en especial, sobre Sabadell. Llavors l'entitat nord-americana deia que la seva postura sobre els bancs del nostre país és "cada vegada més positiva", i millorava Sabadell des de neutral a sobreponderar, amb un preu objectiu d'1 euro.

  • 1,86€
  • -0,62%
  • 4,93€
  • 0,37%

Aquest dijous torna a mostrar la seva preferència pel sector a Espanya en un altre informe, en què reitera el seu favoritisme per Banc Sabadell, alhora que millora CaixaBank (preu objectiu de 2,95 euros enfront dels 2,65 euros, neutral); BBVA (6,40 euros enfront dels 6,20 euros, neutral); i Santander (preu de 3,90 euros enfront dels 3,80 euros, neutral).

Sobre Sabadell, JP Morgan afirma que és la seva "selecció favorita entre els bancs espanyols per la seva valoració poc exigent, el palanquejament als tipus més alts i el compliment de les reduccions de costos".

L'informe destaca que els bancs espanyols són especialment sensibles a les pujades de tipus. "Un augment de 100 punts bàsics en els tipus contribueix als beneficis del sector un 36% aproximadament, i els bancs nacionals estan més exposats a això que els internacionals", indica.

Les estimacions de JP Morgan inclouen tres pujades de tipus de 25 punts bàsics per a l'any 2024. Suposant que no hi hagi pujades, això sí, aquests analistes necessiten que els bancs espanyols cotitzen força cars, amb un PE de 10 vegades per a un RoTE del 8 %. "Creiem que el mercat està valorant 3 o 4 pujades de tipus de 25 punts bàsics per als bancs espanyols fins al 2024", afegeixen.

Noticias relacionadas

contador