ep bolsa madrid

L'IBEX 35 (-0,23%; 9.338,3 punts) ha registrat aquest dijous lleugeres caigudes després del tancament alcista de dimecres per al selectiu espanyol, que es va veure impulsat per les fortes pujades d'Inditex després de presentar resultats. Aquest dijous, els bancs han estat els valors més alcistes, amb Unicaja i BBVA al capdavant, seguits per CaixaBank i Sabadell, mentre que Grifols ha presentat les pitjors xifres, amb caigudes del 3,28%.

  • 11.099,70
  • -0,10%

Les entitats financeres es veuen impulsades per l'agressivitat dels bancs centrals. Dimarts va ser el Banc de la Reserva Federal d'Austràlia el que va apujar els tipus d'interès de manera inesperada, i aquest dimecres el Banc del Canadà també va fer una alça dels interessos que no estava prevista pel mercat.

Wall Street va tancar amb signe mixt (Dow Jones:+0,27%; S&P 500:-0,38%; Nasdaq:-1,29%), amb el sector de la tecnologia liderant les pèrdues després del seu impressionant ral·li alcista de les darreres setmanes.

"Els inversors van aprofitar les recents alces en molts valors de la 'nova economia' per fer beneficis, rotant algunes posicions cap als sectors/valors que s'han quedat més endarrerits, entre ells els de petita i mitjana capitalització, que fa un parell de dies que estan fent-ho substancialment millor que el conjunt del mercat”, expliquen des de Link Securities

A Àsia, la jornada ha estat mixta, amb una recollida de beneficis més intensa al Nikkei japonès i guanys per al Shanghai Composite xinès, després que els bancs estatals del gegant asiàtic hagin començat a aplicar mesures d'estímul per a la recuperació econòmica.

VISIÓ DE MERCAT

Michael Hewson, analista en cap de mercat a CMC Markets UK, afirma que "la perspectiva de més augments de les taxes d'interès" llasta les borses i eleva els rendiments dels bons.

Aquest expert recorda que tant la Reserva Federal (Fed) com el Banc Central Europeu (BCE) i el Banc del Japó es reuneixen la setmana que ve; i el mercat no té gaire clar si la Fed finalment farà una pausa. A Europa, es dona per descomptada una pujada de 25 punts bàsics per part del BCE.

A l'escena macroeconòmica, s'ha revisat a la baixa el PIB del primer trimestre a la zona euro fins al -0,1%, cosa que indica que la regió va entrar en recessió tècnica en encadenar dos trimestres consecutius amb creixement negatiu.

Als Estats Units, les dades d'atur setmanal han estat pitjors del previst, ja que les peticions setmanals de desocupació han repuntat fins a les 261.000, per sobre de les 235.000 previstes.

A nivell empresarial, Inditex ha rebut diverses recomanacions positives d'analistes després de marcar aquest dimecres nous màxims històrics després de presentar bons resultats.

ANÀLISI TÈCNICA

L'IBEX 35 va aconseguir tancar aquest dimecres per sobre de la resistència de 9.326 punts. "Atents que el selectiu espanyol podria haver donat forma a un retrocés temporal al voltant dels 9.300 punts, sense cobrir cap dels dos buits alcistes que s'ha deixat aquest mes de juny. Això és una mostra de la fortalesa actual de les compres", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.

"El següent pas és anul·lar el buit baixista del 25 d'abril als 9.415 punts. Quan l'ompli, és molt probable que puguem acabar veient una extensió de les pujades fins als màxims anuals d'abril als 9.539,8 punts. Si els supera, es podrien estendre els guanys fins al nivell dels 10.000 punts. Per sota, el primer nivell de suport el podríem situar als 9.242 punts, mínims d'aquest dimarts”, afegeix aquest expert.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas ha baixat un 1,21% (71,62 dòlars) i el Brent ha retrocedit un 1,01% (76,16 dòlars). Per part seva, l'euro s'ha apreciat un 0,73% (1,0776 dòlars), i l'unça d'or ha repuntat un 1,24% (1.982 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja fins al 3,75% i el bitcoin ha pujat un 0,84% (26.709 dòlars).

Noticias relacionadas

contador