ep archivo   sede central del grupo inditex
INDITEX - Archivo

Barclays i RBC se sumen a l'alça de valoracions d'un Inditex que qualifiquen com "cada vegada més fort" un dia després que la companyia presentés un benefici un 54% superior al primer trimestre fiscal. Uns comptes que els analistes defineixen com a "excel·lents".

  • 45,34€
  • 1,43%

En el cas de Barclays, eleven el preu objectiu del gegant tèxtil fins als 30 euros, des dels 28 euros, alhora que mantenen la recomanació de mantenir.

"Inditex va publicar uns resultats del primer trimestre millors del que s'esperava gràcies principalment a un major marge brut i estrictes controls de costos", assenyalen en un informe recent, en què afegeixen que la companyia va registrar un començament d'any molt sòlid".

Tot i això, creuen que els nivells de valoració actuals "ja tenen en compte la major part del potencial flux de notícies positives".

Mentrestant, els analistes d'RBC pugen el preu objectiu fins als 37 euros, des dels 34 euros, amb un consell de sobreponderar. Per a ells, Inditex ha informat d'un "conjunt excel·lent de resultats del primer trimestre, fins i tot ajustant-ne la provisió per a Rússia l'any passat".

"Si bé esperàvem un primer trimestre fort, estàvem una mica nerviosos per la possibilitat d'una ressaca al segon trimestre després de les temperatures càlides que vam veure al març i l'abril", diuen. I destaquen que el marge brut del primer trimestre els va semblar "impressionant ateses les probables dificultats canviàries durant el trimestre".

Davant d'això, eleven les previsions i ara esperen que Inditex aconsegueixi almenys un 10% de creixement de les vendes aquest any i un creixement dels ingressos nets superior al 20%. "Hi veiem potencial perquè Inditex aconsegueixi un creixement de dos dígits per a aquest any".

Els primers tres mesos del seu exercici fiscal, que va de l'1 de febrer al 30 d'abril, la companyia que lidera Marta Ortega va presentar un benefici net de 1.168 milions d'euros, xifra que suposa un creixement del 54%.

Noticias relacionadas

contador