ep archivo   vista general del palacio de la bolsa a 1 de febrero de 2023 en madrid espana el ibex
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

L'IBEX 35 (+1,29%; 8.906,10 punts) i la resta de borses del Vell Continent han rebotat aquest dilluns gràcies a la recuperació dels bancs després de les fortes caigudes que van patir divendres passat pel temor que Deutsche Bank es pot convertir en el nou objectiu d'aquesta crisi bancària. L'entitat alemanya es va enfonsar un 8% (avui ha rebotat amb força) i va arrossegar tot el sector financer del Vell Continent.

  • 11.074,00
  • -0,34%

Dins l'IBEX han destacat les fortes alces en Grifols, mentre que els bancs, que han arrencat amb força, s'han comportat de manera molt volàtil, cosa que ha restat contundència al rebot del selectiu. BBVA i Santander han avançat posicions, però els bancs domèstics s'han mostrat més febles.

Més enllà que avui es pot veure una recuperació a l'índex espanyol, els analistes de Bolsamanía avisen que aquest manté al punt de mira els 8.500 punts (mínims de dilluns passat) després de les retallades del final de la setmana i que, després d'aquest, es troben els 8.400 punts, on se situa la mitjana de 200 sessions. "No apreciarem un senyal de fortalesa mentre es mantingui cotitzant per sota dels 9.100 punts", indiquen.

L'agenda d'aquest dilluns inclou com a referència més rellevant l'IFO alemany, que millora al març per sobre del previst, mentre que aquesta setmana els inversors se centraran a l'IPC preliminar del març de la zona de l'euro, que es publica divendres, i al PIB del quart trimestre dels EUA, que s'anunciaran un dia abans.

FIRST CITIZENS COMPRA ELS DIPÒSITS I PRÉSTECS D'SVB

Mentrestant, la crisi bancària continua molt present. L'última notícia relacionada amb aquest assumpte té a veure amb Silicon Valley Bank (SVB), ja que First Citizens Bank ha acordat comprar els seus dipòsits i préstecs, segons ha anunciat aquest dilluns la Corporació Federal d'Assegurances de Dipòsits (FDIC) dels Estats Units.

"Les 17 antigues sucursals de Silicon Valley Bridge Bank, National Association, obriran com a First-Citizens Bank & Trust Company el dilluns 27 de març del 2023", va dir la FDIC en un comunicat.

"Els clients de Silicon Valley Bridge Bank, National Association, han de continuar utilitzant la seva sucursal actual fins que rebin la notificació de First-Citizens Bank & Trust Company que les conversions de sistemes s'han completat per permetre el servei complet a totes les altres sucursals".

També és notícia avui, a l'àmbit de la crisi financera, que el president del Banc Nacional Saudita, les declaracions del qual van provocar la caiguda de Credit Suisse i van forçar la venda a UBS, ha presentat la seva dimissió.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,0783 dòlars (+0,2%). El petroli puja un 1,5%. El Brent se situa als 76,12 dòlars i el WTI, als 70,56 dòlars.

L'or perd un 1,5% (1.954 dòlars) i la plata, un 0,7% (23,17 dòlars).

El bitcoin cotitza als 27.310 dòlars i l'ethereum, als 1.735 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 3,7%.

Noticias relacionadas

contador