ep archivo   produccion del porsche taycan en la planta de zuffenhausen alemania
PORSCHE - Archivo

La confiança empresarial a Alemanya ha millorat al març per sobre del que s'esperava i per cinquè mes consecutiu, segons ha mostrat el sondeig de l'Institut IFO publicat aquest dilluns.

Les expectatives dels empresaris van millorar fins a 91,2 des de 88,4, i van superar els 88 punts esperats pel mercat. A més a més, el sentiment sobre la situació actual també va augmentar fins a 95,4 des de 93,9, per sobre dels 94,1 anticipat.

I la confiança sobre el clima empresarial va millorar al març fins a 93,3 des de 91,1, enfront del 90,9 pronosticat pel consens.

Tot això malgrat l'augment de la incertesa sobre el sistema bancari, que s'ha traslladat als últims dies a Deutsche Bank després de la venda forçada de Credit Suisse a UBS.

"Malgrat les turbulències en alguns bancs internacionals, l'economia alemanya s'està estabilitzant", ha comentat el president de l'IFO, Clemens Fuest.

"Al sector manufacturer, el pessimisme va desaparèixer gairebé completament de les expectatives i el sentiment va millorar en àrees clau com les indústries automotriu, química, elèctrica i electrònica, i de maquinària i equip", ha afegit Fuest.

Aquest indicador es basa en enquestes realitzades a unes 9.000 empreses alemanyes de manufactures, serveis, comerç i construcció.

"Al sector serveis, el clima de negocis va continuar a l'alça. El negoci actual es va desenvolupar molt més satisfactòriament. L'índex d'expectatives va pujar al valor més alt des del febrer del 2022. Més proveïdors de serveis esperen que augmentin els ingressos per vendes", ha conclòs el president de l'IFO.

Noticias relacionadas

contador