dl deutsche bank db banking office financial services trading markets frankfurt germany building logo pb
Sharecast / Sabine Felidae via Pixabay

Deutsche Bank està rebotant aquest dilluns un 6% a la borsa després de tancar finalment divendres amb una retallada del 8% (tot i que va arribar a caure més d'un 13%). El mercat està més tranquil avui pel que fa a la crisi bancària. El temor sobre la situació del banc alemany sembla anar a menys i, a més, aquest dilluns s'ha conegut que els Estats Units ja han trobat comprador per al fallit Silicon Valley Bank. Així, First Citizens n'adquirirà els dipòsits i els préstecs.

  • 14,44€
  • -1,85%

Tot i això, els bancs continuen sent el centre d'atenció dels mercats, encara que avui és per bé. La situació es calma i totes les entitats financeres del Vell Continent, que van caure amb força divendres a causa de Deutsche, reboten.

Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Makets a Londres, reconeix que és innegable que els inversors i els mercats, en general, estan molt més preocupats per la salut dels bancs que fa unes quantes setmanes. "La gran pregunta ara és què passarà a continuació, atès que la capacitat dels bancs centrals per sortir al rescat aquesta vegada està limitada per uns nivells d'inflació encara elevats", assenyala.

"Aquestes preocupacions sobre un enduriment més gran es tornaran a posar a prova a finals d'aquesta setmana, amb les últimes xifres de l'IPC del març d'Alemanya i la UE, amb especial atenció a l'IPC subjacent", afegeix.

Per Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank, la crisi financera actual és més una crisi de confiança que un pànic basat en fets, com va passar el 2007, "quan els bancs tenien realment un munt d'actius tòxics als balanços".

Tot i això, com altres analistes, aquesta experta reconeix que "la confiança és el pa de cada dia al sector bancari". "Veure enfonsar-se Credit Suisse, amb 166 anys d'antiguitat, no ha fet cap bé a ningú".

Conclou aquesta analista que, encara que el Sr. Powell (president de la Reserva Federal dels EUA), la Sra. Lagarde (presidenta del Banc Central Europeu), el Sr. Bailey (governador del Banc d'Anglaterra) i el Sr. Jordan (president del Banc Nacional Suís) han mantingut la seva postura política sense canvis malgrat la creixent tensió als bancs, “si altres bancs, de la mida del Deutsche Bank, es veuen arrossegats per aquesta crisi de confiança, bé podríem veure com les expectatives de tipus d'interès apunten més seriosament a un pivot en els plans d'enduriment dels principals bancs centrals".

contador