ep vista general del palacio de la bolsa a 7 de noviembre de 2021 en madrid espana el ibex 35 ha
Alberto Ortega - Europa Press

L'IBEX-35 ha tancat amb forts avenços (+1,49%, 8.760,20 punts) recolzat pel bon comportament d'Acerinox, Repsol (ha marcat màxims històrics), Telefónica (voreja els 5 euros), Iberdrola i Santander. La majoria de títols han tancat en verd mentre que, al costat negatiu, els pitjors han estat Acciona i Grifols. Això, després que ahir el selectiu aconseguís aguantar l'embranzida i acabar pla mentre que la resta de borses europees van caure amb força enmig de nous descensos importants (especialment al sector tecnològic, a causa del crac de Snap) a Wall Street. Així, l'índex espanyol es continua comportant molt millor que el conjunt de borses el 2022.

  • 11.074,60
  • -0,33%

Avui els inversors segueixen molt pendents de l'evolució de la guerra a Ucraïna, sobretot després de l'advertiment del multimilionari George Soros des de Davos, que ha dit que la contesa pot suposar l'inici de la Tercera Guerra Mundial i el final de la civilització, alhora que ha advertit que és "essencial" derrotar Vladimir Putin.

L'agenda d'aquest dia inclou com a referència més important les actes de la darrera reunió de la Reserva Federal (Fed) encara que es publicaran amb l'IBEX ja tancat.

A més, Christine Lagarde, presidenta del BCE, ha tornar a parlar des del Fòrum Econòmic Mundial (ha demanat a Europa "treure múscul" i advoca per compres conjuntes d'energia i commodities). Igualment, avui s'ha conegut el PIB d'Alemanya del primer trimestre, que ha registrat una pujada interanual del 3,8%. Als EUA, les comandes de béns no peribles han estat menors del previst.

A Àsia, les alces han predominat aquest dimecres. Hi destaca la decisió de l'RBNZ (Banc de la Reserva de Nova Zelanda), que ha pujat tipus en 50 punts bàsics, fins al 2,00%. El banc central ha dit que continuarà elevant els tipus "a un ritme que retorni amb seguretat la inflació dels preus al consum al rang objectiu", i que les expectatives d'inflació estables es prendran com a indicador clau que la política està funcionant.

Des del punt de vista empresarial, la notícia del matí és que TotalEnergies ha comprat la nord-americana Clearway per 1.600 milions de dòlars. A més, Nordex i M&S han retallat previsions.

BON MOMENT DE REPSOL I TELEFÒNICA

A més, destaca el bon moment de dos pesos pesants de l'IBEX com Repsol i Telefónica. La petroliera està marcant màxims històrics per sobre dels 15 euros i és un dels valors estrella del selectiu espanyol des de començament d'any. FundsNews ha publicat que diverses empreses d'anàlisi han millorat la valoració fins a nivells fins i tot de 19 euros.

En el cas de Telefónica, l'operadora està superant resistències i César Nuez, analista de Bolsamanía, afirma que "podria atacar, de manera imminent, la resistència dels 5 euros. Molt atents a la superació d'aquest nivell de preus, ja que podríem acabar veient una extensió de les pujades fins a les immediacions dels 5,50 euros”.

RESISTÈNCIES IMPORTANTS

L'IBEX ha trencat aquest dimecres la resistència dels 8.651 punts, màxims de l'envolupant baixista que va dibuixar el 5 de maig passat.

"En aquests preus, a més, també hi conflueix la mitjana de 200 sessions", comenten els analistes tècnics de Bolsamanía.

En tot cas, la resistència clau continua sent als màxims anuals registrats a 8.912 punts. "Només amb la superació d'aquest nivell ens plantejaríem una millora substancial de la seva sèrie de preus. Per sota, el primer nivell de suport destacat es troba als 8.134 punts. Mentre que es mantingui allunyat d'aquests nivells es mantindrà la calma en l'índex“, afegeixen els experts de Bolsamanía.

ALTRES MERCATS

L'euro canvia a 1,0662 dòlars (-0,67%). El petroli cotitza pla. El Brent se situa als 113,62 dòlars i el West Texas, als 109,84 dòlars.

L'or perd un 0,6% (1.853 dòlars) i la plata es deixa un 1% (21,83 dòlars).

El bitcoin avança un 1,2% (29.697 dòlars) i l'ethereum està pla (1.963 dòlars).

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 2,747%.

Noticias relacionadas

contador