ep archivo   sede corporativa de banco sabadell en sant cugat del valls barcelona
BANCO SABADELL - Archivo

Els bancs espanyols segueixen molt forts a la borsa i aquesta jornada es beneficien d'una millora de valoració per part de la companyia Jefferies, que ha elevat el preu objectiu sobre Bankinter, CaixaBank i Sabadell.

  • 1,69€
  • 3,45%
  • 7,33€
  • 0,25%
  • 5,10€
  • 1,71%

En el cas de Sabadell, Jefferies ha elevat la valoració fins a 1,05 euros per acció des dels anteriors 0,90 euros per títol.

Per a Bankinter, ha augmentat el preu objectiu fins als 6 euros des dels 5,50 euros; i per a CaixaBank ha millorat la valoració fins als 3,65 des dels 3,50 euros.

En el cas de Santander, ha retallat el preu fins als 4 des de 4,30 euros, tot i que encara amb gran potencial alcista; i per a BBVA ha reduït la valoració fins als 7,10 des dels 7,40 euros.

El sector bancari espanyol continua descomptant també de manera positiva les futures pujades de tipus del Banc Central Europeu (BCE).

Les entitats espanyoles domèstiques, que estan molt exposades a l'economia nacional, són molt sensibles a les pujades dels tipus d'interès, i les declaracions de Christine Lagarde realitzades aquesta setmana a Davos han confirmat que el BCE apujarà tipus al juliol i al setembre, per la qual cosa desapareixerà l'escenari de tipus negatius que ha llastat la seva rendibilitat durant els darrers anys.

"És probable que estiguem en condicions de sortir de les taxes negatives per a fins del tercer trimestre", va declarar Lagarde aquest dilluns. Unes paraules que han tingut un impacte directe en la cotització de l'Euribor, principal índex hipotecari que ha pujat per sobre del 0,3%, fet que augmentarà la rendibilitat de les carteres hipotecàries de la banca.

contador