george soros microfono

El multimilionari George Soros va advertir aquest dimarts, des del Fòrum Econòmic Mundial a Davos, d'una depressió global i va dir que la invasió de Rússia a Ucraïna podria ser considerada el punt de partida de la Tercera Guerra Mundial.

Soros, en el transcurs d'un sopar privat, va afirmar que el curs de la història ha canviat dramàticament des de l'últim esdeveniment de Davos, segons informa CNBC.

"Rússia va envair Ucraïna. Això ha sacsejat Europa fins al fons", va dir a l'audiència. "La Unió Europea es va crear per evitar que una cosa així passés. Fins i tot quan els combats cessin, com ha de passar, la situació mai tornarà a l'statu quo anterior. De fet, la invasió russa es pot convertir en el començament de la Tercera Guerra Mundial, i la nostra civilització pot no sobreviure'l”.

Soros va declarar que altres qüestions que preocupen la humanitat, com ara les pandèmies, el canvi climàtic i evitar la guerra nuclear, han hagut de passar a un segon pla. "Per això dic que la nostra civilització pot no sobreviure", va afegir després.

Soros, nascut a Hongria al si d'una família jueva que va sobreviure l'ocupació nazi, va emigrar a la Gran Bretanya i posteriorment als Estats Units. El financer finança organitzacions benèfiques i no governamentals liberals a tot el món a través de la seva Open Society Foundations, i és famós per haver apostat contra la lliura esterlina el 1992.

Aquest dimarts, Soros va assenyalar que la lluita contra el canvi climàtic ha hagut de passar a un segon pla al mig de la guerra d'Ucraïna.

"Hem de mobilitzar tots els nostres recursos per acabar aviat amb la guerra. La millor i potser única manera de preservar la nostra civilització és derrotar Putin. Això és essencial", va concloure.

contador