cb alemania vivienda

L'economia d'Alemanya va créixer un 0,2% al primer trimestre del 2022 en comparació amb els tres mesos anteriors, segons les dades publicades per l'oficina d'estadística Destatis, que destaca que, enfront del quart trimestre del 2019, el darrer abans de la pandèmia, el Producte Interior Brut (PIB) encara se situa un 0,9% per sota.

"La guerra a Ucraïna i la pandèmia del coronavirus en curs han exacerbat les interrupcions existents, que inclouen la interrupció de les cadenes de subministrament i l'augment dels preus", afirma Georg Thiel, president de l'Oficina Federal d'Estadística. "Malgrat les difícils condicions econòmiques mundials, l'economia alemanya va començar l'any 2022 amb un lleuger creixement", afegeix.

En comparació amb el primer trimestre del 2021, el PIB ajustat per preus va ser un 4% més alt.

En la tensió entre l'augment dels preus d'una banda i la relaxació de les mesures del coronavirus de l'altra, la despesa del consumidor privat al primer trimestre del 2022 va estar en un nivell similar al del trimestre anterior (-0,1% ). La despesa de consum del govern també va canviar només lleugerament (+0,1%).

Les inversions, per la seva banda, van donar un fort impuls: a causa del clima temperat del primer trimestre del 2022, les inversions en construcció van augmentar un 4,6% respecte al quart trimestre del 2021, malgrat importants augments de preus. En equipament es va invertir un 2,5% més que al trimestre anterior.

El comerç amb altres països va disminuir, en general, a principis d'any. Les exportacions totals ajustades per preu, estacionalitat i calendari al primer trimestre van caure un 2,1% intertrimestral a causa de les menors exportacions de béns. Una de les causes són els problemes actuals de la cadena de subministrament internacional, que podrien haver portat a menors exportacions de vehicles de motor, per exemple. Les importacions totals, d'altra banda, van augmentar un 0,9% pel fet que les importacions de serveis van augmentar considerablement, per exemple, com a resultat de més viatges.

Noticias relacionadas

contador