ep un panel del ibex 35 en el palacio de la bolsa a 4 de enero de 2023 en madrid espana
Jesús Hellín - Europa Press

Tancament lleugerament alcista per a l'IBEX 35 (+0,29%; 8.944,10 punts) i la resta de borses europees aquest dilluns. Els inversors coneixeran durant les properes jornades més resultats empresarials rellevants, com els de Microsoft demà, dimarts, o els de Tesla, dimecres. A Espanya es continuaran publicant resultats dels bancs, amb Sabadell dijous. També s'anunciaran dades macro importants, com ara els PMI del gener (dimarts), el PIB dels EUA (dijous) o el deflactor PCE del desembre (divendres).

  • 11.154,60
  • 1,56%

Dins l'IBEX caigudes moderades en Cellnex després de les fortes alces de divendres per rumors d'OPA i davant la retallada de RBC (baixa el preu a 40 des de 43 euros i el seu consell a neutral des de sobreponderar). També ha cedit posicions ACS per una rebaixa de recomanació de Bank of America.

Al costat positiu, els valors més alcistes han estat les immobiliàries Colonial i Merlin, Enagás (després que Alemanya s'hagi sumat al corredor de l'hidrogen que promouen Espanya i França), i Fluibdra.

L'agenda d'aquest dilluns ha inclòs la confiança del consumidor de la zona de l'euro del mes de gener, que ha superat els pronòstics i se suma a les dades econòmiques positives de les últimes setmanes.

A més, Christine Lagarde, presidenta del Banc Central Europeu (BCE), parlarà aquesta tarda a la recepció anual de la Borsa d'Alemanya. Els mercats segueixen molt pendents dels bancs centrals després que la setmana passada deixessin clar que seguiran amb els seus plans de pujades de tipus per contenir la inflació i que, de moment, no tenen pensat frenar el ritme d'alces.

D'altra banda, aquest dilluns es parla que Alemanya s'ha unit al projecte H2Med del qual ja formen part Espanya, França i Portugal i que preveu la construcció d'un conducte d'hidrogen que comuniqui a aquests països.

A més, en un altre ordre de coses, un científic afí al govern xinès ha dit aquest cap de setmana que la possibilitat que es produeixi un gran repunt de Covid-19 a la Xina durant els propers dos o tres mesos és remota ja que el 80% de la població ja s'ha infectat. Així mateix, el país va declarar que el nombre de víctimes mortals relacionades amb el virus va superar les 12.600 persones la setmana anterior a les vacances de l'Any Nou Lunar.

L'IBEX ES RESISTEIX A SEPARAR-SE DELS 9.000 PUNTS

L'IBEX es manté enganxat als 9.000 punts aquest dilluns. "Hem de tenir molt en compte que està cotitzant molt a prop dels 9.000 punts i amb uns alts nivells de sobrecompra. Per a les properes jornades estarem molt pendents de l'abandonament dels 8.726 punts, mínims de la sessió d'aquest dijous", avisa César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

"Un tancament per sota d'aquest nivell de preus ens podria portar una extensió de la correcció fins als voltants dels 8.500 punts. No apreciarem un senyal de fortalesa mentre no aconsegueixi pujar per sobre dels 9.000 punts", afegeix Nuez.

ALTRES MERCATS

L'euro escala fins als 1,0866 dòlars (+0,1%), Aquest matí ha escalat fins als 1,09 dólars, màxims des de l'abril de 2022, després de les darreres declaracions de Klass Knot, membre del Consell de Govern del BCE, sobre les alces de tipus.

El petroli puja a prop de l'1%, amb el Brent als 88,75 dòlars i el WTI, als 82,38 dòlars.

L'or perd posicions (-0,19%, 1.924 dòlars), igual que la plata (-2,7%, 23,27 dòlars).

El bitcoin cotitza fregant els 23.000 dòlars (22.906 dòlars) i l'ethereum, als 1.617 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 3,517%.

Noticias relacionadas

contador