klaas knot membre du directoire de la bce apparait lors d une audition parlementaire neerlandaise a la haye

El Banc Central Europeu (BCE) apujarà els tipus d'interès en 50 punts bàsics en les properes reunions de febrer i març, i continuarà fent-ho durant els mesos següents. Així ho ha apuntat Klass Knot, membre del Consell de Govern del banc central.

Ho va dir aquest diumenge en una entrevista a l'emissora holandesa WNL, de la qual es fa ressò Reuters. "Esperem que pugem els tipus un 0,5% al febrer i març i que no hàgim acabat aleshores i que segueixin més mesures al maig i juny", va apuntar Knot.

Tot i que no s'ha quedat aquí, i és que en una altra entrevista, aquesta vegada al diari italià La Stampa i que també es va publicar diumenge, Knot va afirmar que és "massa aviat per dir" si el BCE podria alentir el ritme de les pujades de tipus per a l'estiu.

"En algun moment, per descomptat, els riscos al voltant de les perspectives d'inflació s'equilibraran", va assenyalar, remarcant que "aquest seria també el moment en què podríem fer un pas més cap avall, de 50 a 25 punts bàsics, per exemple. Però encara som lluny d'això", va concloure.

Cal recordar que fa uns dies Knot deia, en declaracions a CNBC que “(el BCE) no s'aturarà amb una sola pujada de 50 punts bàsics, això és segur”.

Segons els experts de Renda 4, s'espera que les paraules dels membres del BCE (hi ha diverses declaracions previstes aquesta setmana) mantinguin "un to 'hawkish', apuntant a la necessitat de noves pujades de tipus d'interès per controlar una inflació excessivament alta", tal com va apuntar la pròpia presidenta del banc central, Christine Lagarde, durant la seva intervenció al Fòrum de Davos.

Noticias relacionadas

contador