bolsamadrid valores ibex portada

Les borses europees, inclòs l'Ibex, tornen a caure amb força aquest dimarts (Ibex: -1,01%. 7.352) després de les pujades de la sessió d'ahir i després d'una jornada en vermell als EUA; l'Àsia també ha viscut una sessió negativa. Wall Street va acabar fent un gir per les pèrdues de les grans tecnològiques. El Nasdaq va caure un 2%, tot i l'optimisme inicial pels avanços en els vaccins contra la Covid-19.

  • 11.074,60
  • -0,33%

Aquest dimarts pesen negativament les tensions entre la Xina i els EUA. La decisió de la Casa Blanca de rebutjar gairebé totes les reclamacions marítimes xineses en la Mar de la Xina Meridional ha intensificat el nerviosisme dels inversors. Fa l'efecte que les dues economies més grans del món estan enfrontades en tot, des de la pandèmia fins als drets humans, passant pel seu conflicte comercial. Les notícies sobre rebrots tampoc no ajuden. Califòrnia ha comunicat que torna a tancar part de la seva economia, la qual cosa enfosqueix les perspectives de recuperació econòmica dels EUA.

D'altra banda, avui la Xina ha publicat dades millors del que s'esperava. Les importacions van pujar un 2,7% mentre els economistes havien previst una caiguda del 10%. La lectura de maig va ser del -16,7%. Les exportacions van arribar al 0,5%, quan l'estimació de consens era de -1,5%, amb una lectura al maig de -3,3%. "El rebot de les importacions i exportacions apunta a un canvi a l'economia mundial. És possible que la lectura positiva de les exportacions es degui en gran part a la demanda del govern occidental d'equips de protecció personal", explica David Madden, analista de CMC Markets a Londres.

Avui comença la temporada de resultats del segon trimestre als EUA. Anuncien les seves xifres JP Morgan, Wells Fargo i Citigroup. Diuen els experts que els dividends seran el centre d'atenció d'aquests comptes dels bancs després que la Reserva Federal (Fed) digués -després de realitzar els seus test d'estrès- que han de limitar-se als nivells actuals.

D'altra banda, els inversors continuen expectants davant la reunió del Banc Central Europeu (BCE) d'aquest dijous. La Fed es reuneix el 28 i 29 de juliol. Robert Kaplan, president de la Fed de Dallas, va emetre ahir un comunicat en el qual va expressar la seva preocupació per la taxa d'infecció, i va dir que la Reserva Federal podria haver de fer més si es necessita ajuda.

Finalment, en el capítol de dades macro, l'IPC d'Alemanya de juny puja un 0,9% enlloc del 0,9% esperat i al 0,6% previ. El PIB del Regne Unit va pujar un 1,8% mensual al maig enlloc del -5,5% esperat i el -20,4% previ. L'IPC d'Espanya de juny va pujar un 0,5% en relació al mes anterior, apujant sis dècimes la taxa interanual, fins al -0,3%, enfront del -0,9% de maig. El ZEW de sentiment econòmic d'Alemanya del mes de juliol va quedar en 59,3 enlloc de l'estimació de 60 i a la dada prèvia de 63,4. Atents aquesta tarda a l'IPC de juny dels EUA.

Noticias relacionadas

contador