ibex portada mercados bolsa

L'Ibex ha estrenat la setmana allunyant-se del suport dels 6.400 punts (+2,46%. 6.791 punts), mentre tota Europa rebota amb força seguint el deixant de Wall Street del divendres. L'Àsia també ho ha fet bé aquesta matinada. Cal recordar que el Dax i el Cac van caure als seus nivells més baixos des de principis d'agost i finals de maig, respectivament, a la fi de la setmana passada. De moment, sembla que toca pujar. La pregunta és, quant duraran les alces?

  • 10.729,50
  • -0,33%

ArcelorMittal i Sacyr són clars protagonistes del mercat espanyol aquesta sessió. Arcelor es dispara després d'anunciar la venda d'actius dels EUA a Cleveland-Cliffs per 1.400 milions. Per part seva, Sacyr s'enfonsa després de saber-se que haurà de pagar al voltant de 84 milions d'euros per la resolució del contenciós del Canal de Panamà.

També ha estat notícia Almirall. La farmacèutica ha estat l'únic valor de l'Ibex 35 que ha acabat la sessió amb pèrdues del 4,21%després que el seu conseller delegat, Peter Guenter, hagi abandonat la companyia després d'acceptar una nova oportunitat professional en una empresa més gran.

D'altra banda, la situació a Europa no és bona a mesura que augmenten els casos de coronavirus. França va registrar un número rècord de casos nous de coronavirus el dijous passat, i la lectura del divendres va ser només una mica més baixa. A la fi de la setmana passada, els Països Baixos també van reportar un número rècord de nous casos. Espanya també està bregant amb la crisi sanitària, combinada amb una tensió política que va donar com a resultat un lamentable espectacle divendres, quan el Govern central i el madrileny van coincidir en les seves compareixences, amb el primer criticant la conducta del segon.

Enmig de tot això, republicans i demòcrates continuen intentant posar-se d'acord als Estats Units sobre un paquet d'ajudes per a pal·liar els efectes de la Covid-19. El divendres es va informar que els demòcrates es disposen a presentar un paquet d'alleujament de 2,4 bilions de dòlars i aquesta va ser una de les principals raons de les alces dels índexs.

Així mateix, a l'altre costat de l'Atlàntic, The New York Times ha publicat que Donald Trump va pagar només 750 dòlars en impostos federals el 2016. També es creu que Trump té un deute personal de més de 400 milions de dòlars, que ha de ser pagada durant els pròxims anys. La notícia no mostra una imatge positiva del líder polític de cara a les eleccions del pròxim mes de novembre.

D'altra banda, és probable que la relació entre els EUA i la Xina es vegi sotmesa a encara més pressió ja que Washington ha imposat restriccions més estrictes a les exportacions de l'empresa SMIC, el principal fabricant de xips del gegant asiàtic.

A Europa, aquest dimarts la Unió Europea i el Regne Unit reprenen les converses. Les últimes discussions han estat relativament positives, segons Davis Frost, principal negociador del Regne Unit.

Mentrestant, l'Ibex va camí de tancar setembre clarament en negatiu. La tardor es presenta complicada enmig de tanta feblesa i volatilitat. De moment, ha retrocedit prop d'un 4% durant aquest mes.

Noticias relacionadas

contador