ep archivo   pantalla del ibex 35 con el grafico historico de la cotizacion del ibex en la sede de
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Les borses europees reprenen les alces aquest dimecres després de la recollida de beneficis de la passada sessió que, en el cas del Dax, va ser especialment acusada (-2,5%). L'Ibex, que va arribar a pujar més d'un 1% i tocar l'anhelada resistència dels 9.000 punts, es va donar la volta i va acabar tancant amb descensos del 0,7%. Avui torna a avançar amb ganes i ja se situa una altra vegada al caient dels 9.000, amb una revaloració del 1,4% (8.952 punts).

  • 11.074,60
  • -0,33%

"S'han ofert una sèrie de raons per a explicar els descensos d'ahir, algunes més creïbles que unes altres, amb l'habitual 'Sell in May and go away' entre elles", apunta Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets a Londres. "La raó més probable no és més que una presa de beneficis després que els mínims de la setmana passada cedissin, en el que sembla la clàssica venda tècnica", afegeix.

Dins del selectiu espanyol, Repsol, els bancs a ArcelorMittal estan entre els que més pugen. En el costat negatiu destaquen els descensos en PharmaMar (-1%) després d'anunciar una caiguda del benefici del primer trimestre del 65%.

Els mercats estatunidencs van seguir la senda d'Europa, amb retallades més destacades en el S&P i el Nasdaq, després que la Secretària del Tresor, Janet Yellen, hagi posat sobre la taula la possibilitat de pujar els tipus d'interès "per a evitar un sobreescalfament de l'economia". A Àsia les caigudes també han tingut més presència que els ascensos (recordem que les bosses xinesa i japonesa porten tota la setmana de vacances).

DEL RESULTAT ELECTORAL ALS PMI

Encara que els resultats electorals solen impactar de forma molt limitada en les bosses, especialment els 'locals', no hi ha dubte que els inversors tenen molt present aquest dimecres el que va ocórrer ahir a Madrid, amb el triomf rotund d'Isabel Díaz Ayuso. L'electorat madrileny sembla haver premiat, entre altres coses, la gestió que ha fet Ayuso de l'economia en plena crisi de la pandèmia. La presidenta de la Comunitat de Madrid va dir que vol començar a treballar des d'avui "amb llibertat", començant per una retallada d'impostos.

Al marge d'això, els inversors estan pendents de les dades macro, amb la publicació dels *PMI serveis d'abril a Europa i als EUA (a Espanya, el PMI millora fins a 54,6 des de 48,1 i per sobre de la previsió de 50). A l'altre costat de l'Atlàntic també es coneixerà l'informe d'ocupació de la consultora *ADP corresponent a abril, avantsala de l'informe d'ocupació del mes passat que es publicarà allí el divendres. A més, aquí a Espanya, l'atur baixa en 39.012 persones a l'abril, la seva millor dada en aquest mes des de 2012.

D'altra banda, en l'àmbit empresarial es continuen coneixent resultats. A més dels de *PharmaMar, *Liberbank i Unicaja han publicat els seus, amb una millora del benefici en el cas de la primera del 16,8% en el primer trimestre malgrat realitzar un sanejament de 38 milions d'euros. El benefici d'Unicaja, per part seva, va caure un 7,4%, fins als 43 milions.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,1989 dòlars. El petroli puja un 0,7%, amb el Brent en 69,39 dòlars i el West Texas en 66,13 dòlars.

L'or aquesta pla (1.776 dòlars) i la plata cau moderadament (26,43 dòlars).

El *bitcoin puja lleument, en els 54.571 dòlars, i el *ethereum cau un 3% (3.287 dòlars).

La rendibilitat del bo americà a 10 anys se situa en el 1,598%.

Noticias relacionadas

contador