ep el edificio de la bolsa en madrid aparece hoy cerrado al publico despues de que el ibex 35 haya
Eduardo Parra - Europa Press

Europa ha començat la setmana amb fortes pujades (Ibex: +1,45% i 7.426 punts) enmig de notícies esperançadores sobre els tractaments contra la Covid-19. Un estudi mostra que el remdesivir, el medicament de Gilead Sciences, redueix la taxa de mortalitat del virus en un 62%. BioNTech i Pfizer treballen en un potencial vaccí i, a la fi de la setmana passada, BioNTech va anunciar que és possible que el seu fàrmac pugui rebre l'aprovació de la FDA (Food and Drug Administration) al desembre.

  • 10.983,70
  • -0,40%

Les jornades vinents estaran marcades per la reunió de tipus del Banc Central Europeu (BCE) del dijous i pel Consell Europeu extraordinari del divendres i el dissabte, en el qual s'intentarà arribar a un acord sobre el pla de recuperació econòmica després de la pandèmia de coronavirus.

Amb tot, les borses europees han començat la setmana amb alces destacades, malgrat les últimes dades relacionades amb la Covid-19: Els EUA han reportat més de 60.000 nous casos diaris durant tres dies consecutius, elevant el total nacional a més de 3 milions de casos, segons la Universitat Johns Hopkins. L'OMS (Organització Mundial de la Salut) va reportar aquest diumenge un augment diari rècord dels casos de coronavirus a nivell mundial.

La temporada de resultats comença aquesta setmana amb els comptes dels grans bancs a l'altre costat de l'Atlàntic. JP Morgan, Citigroup i Well Fargo informaran de les seves xifres aquest dimarts. Pepsi puja després d'anunciar un benefici i uns ingressos que han superat expectatives.

A Espanya, aquest dilluns és notícia el resultat de les eleccions al País Basc i Galícia, tot i que tenen, com és habitual, un impacte escàs o nul sobre la borsa. D'altra banda, Pedro Sánchez ha convocat avui d'urgència al comitè de seguiment del coronavirus a causa dels rebrots. A més, el president del Govern inicia aquest dilluns a la Haia una mini-gira per intentar acostar posicions sobre el fons europeu. Espanya insisteix que l'instrument és necessari per a tota la UE i avisa que no acceptarà 'troiques' que supervisin els fons.

Pel que fa d'altres mercats, el petroli comença la setmana amb caigudes de l'1,5% de mitjana, a l'espera de la reunió virtual de l'OPEP+ del dia 15. El grup de grans productors de cru podria anunciar plans per començar a disminuir les retallades històriques de producció.

Finalment, destacar que el calendari de dades macro està molt tranquil aquest dilluns, però que durant de la setmana es coneixeran referències de gran importància, com la producció industrial de l'eurozona, l'IPC dels EUA, l'enquesta ZEW a Alemanya o l'IPC de l'eurozona.

Noticias relacionadas

contador