ep la bolsa de madrid un dia despues de la celebracion de elecciones en estados unidos en madrid
Eduardo Parra - Europa Press
11.027,80
  • -47,60
  • -0,43%

L'IBEX s'ha tornat a quedar a les portes dels 8.000 punts (+0,6%. 7.977). Els seus grans suports aquest divendres han estat les energètiques i IAG. El selectiu ha posat així el colofó a una setmana positiva durant la qual ha pujat un 2% (a l'espera del que acabi fent avui) a la calor dels avenços en les vacunes contra el Covid-19. Al llarg d'aquesta setmana, Moderna ha anunciat que la seva vacuna té una efectivitat del 95%, Pfizer ha elevat l'efectivitat de la seva fins a aquest 95%, i AstraZeneca ha comunicat que la seva vacuna provoca una resposta immunològica efectiva en tots els adults.

Aquest divendres es parla de les últimes declaracions d'Ursula von der Leyen, presidenta de la Comissió Europea, que ha dit que l'Agència Europea del Medicament els ha comunicat que podria aprovar les vacunes de Pfizer i de Moderna a la segona meitat de desembre.

El principal epidemiòleg de la Casa Blanca, Anthony Fauci, ha llançat un missatge de tranquil·litat i ha afirmat que no dubtaria a posar-se la vacuna. "Puc dir-los que jo mateix no dubtaria, quan arribi el meu torn, a posar-me aquesta vacuna i recomanar a la meva família que també ho faci", ha afirmat.

Seguint amb els tractaments contra el Covid, l'OMS ha recomanat no utilitzar Remdesivir per a pacients hospitalitzats amb Covid perquè no ha demostrat efectivitat.

L'optimisme s'ha instal·lat al mercat al llarg de la setmana, tot i que és veritat que ha estat compensat per la continuació del ritme de contagis de Covid a tot el món. L'IBEX ha viscut jornades d'alces i de caigudes i finalment ha acabat la setmana amb una pujada del 2,5%.

Wall Street cotitza amb signe mixt mentre que a Àsia s'ha viscut una sessió amb predomini de números verds. El Banc de la Xina ha mantingut els tipus, tal com s'esperava, al 3,85%.

Des del punt de vista empresarial, a Espanya se segueix parlant de Prisa, que ahir es va disparar més d'un 20% (avui ha cedit més de 6%) després de rebre una oferta per comprar els seus mitjans per part de Blas Herrero. El consell d'administració de Prisa es reuneix aquest divendres per analitzar aquesta oferta no sol·licitada.

Als Estats Units, és notícia que el secretari de Tresor, Steve Mnuchin, ha enviat una carta a la Reserva Federal (Fed) en la qual anuncia que deixarà expirar a finals d'any alguns programes d'ajuda dissenyats durant la pandèmia, ja que considera que han assolit el seu objectiu. Aquesta decisió suposa que la Fed hauria de tornar més de 400.000 milions de dòlars en fons no utilitzats del massiu paquet d'ajuda per a la pandèmia de març, perquè el Congrés pugui reapropiar-ne per oferir un estímul econòmic.

Pel que fa a les negociacions per al Brexit, les converses entre el Regne Unit i la Unió Europea s'han suspès per un contagi de coronavirus. Segueix sense haver-hi acord entre les parts i cada vegada queda menys temps.

Finalment, pel que fa a l'aspecte tècnic de l'IBEX, l'índex continua intentant superar aquests 8.000 punts. "Per al curt termini seguirem esperant un tancament per sobre dels 8.000 punts, la qual cosa ens faria pensar en una extensió dels guanys fins al nivell dels 8.375 punts, màxims del buit baixista que va deixar al mes març", indica César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

Noticias relacionadas

contador