ep el empresario blas herrero
GOBIERNO DE ASTURIAS - Archivo

El consell d'administració de Prisa analitzarà avui, amb caràcter extraordinari, l'oferta de compra de Blas Herrero i un grup d'inversors per la seva divisió de mitjans de comunicació.

  • 0,34€
  • -0,87%

Segons El Mundo, "els grans accionistes de Prisa no s'oposen a la compra dels seus mitjans per Blas Herrero, però veuen escassa l'oferta". Per la seva banda, El Confidencial afirma que "alguns accionistes s'oposen frontalment a l'oferta" pel seu baix preu i que el Consell la rebutjarà. L'oferta rondaria als 150-200 milions d'euros.

Prisa es va disparar aquest dijous un 21% després de confirmar l'oferta de compra. En un comunicat enviat a la CNMV, va afegir que el seu Consell d'Administració analitzarà la proposta i adoptarà les mesures oportunes, circumstància de la qual informarà el mercat quan correspongui, en compliment de les seves obligacions".

Prisa va explicar que l'oferta de Blas Herrero havia presentat una "oferta de compra pels seus mitjans de comunicació, tant escrits com radiofònics i audiovisuals", que exclou la divisió d'educació.

"L'adquisició de Prisa Medios s'instrumentaria a través d'una societat de responsabilitat limitada (Holdco), en què un grup d'inversors liderat per Blas Herrero tindria una participació significativa, però no necessàriament de control", ha assenyalat en un comunicat.

Així, Herrero ha ofert als actuals accionistes de Prisa "participar en el capital" de la nova societat realitzant "aportacions dineràries al seu capital social".

Aquest no és el primer moviment de l'empresari asturià, qui també ha mostrat el seu interès per Duro Felguera. Per la seva banda, El Confidencial afirma que l'oferta ronda als 150 milions d'euros. Els negocis inclouen els diaris El País, Cinco Días i As, la Cadena Ser i la cadena musical Los 40 Principales, entre d'altres mitjans, així com les cadenes de ràdio a Llatinoamèrica.

Prisa té la intenció de segregar la seva divisió de mitjans de comunicació i la seva divisió editorial, ja que el seu actiu més estratègic és l'Editorial Santillana. És en aquest escenari on ha sorgit l'oferta d'Herrero, que ja ha contactat amb diversos accionistes.

PRIMERES VALORACIONS DELS ANALISTES

Les primeres valoracions dels analistes impliquen que els mitjans de Prisa estarien valorats en 282 milions d'euros pels experts de Banc Sabadell, que qualifiquen l'oferta com a "molt baixa". Tot i que des de Bankinter consideren "raonable" la xifra de 200 milions perquè suposa gairebé la meitat de la valoració del grup.

Fa un mes, el grup va vendre a Sanoma Corporation, companyia finlandesa de mitjans amb presència a Europa al sector d'educació, el negoci de Santillana a Espanya per 465 milions d'euros. A més, va anunciar la reestructuració del seu elevat deute: 1.148 milions d'euros.

Els termes bàsics de la reestructuració consisteixen en el repagament parcial de 400 milions d'euros; un allargament significatiu dels terminis de venciment del deute financer romanent, fins a l'any 2025 i l'adaptació de les condicions econòmiques del deute a la nova capacitat de generació de caixa del grup.

Al costat d'aquests termes essencials, la reestructuració acordada permet a Prisa incórrer un nou deute de rang preferent per tal d'enfortir la seva posició de liquiditat a futur, així com realitzar determinades operacions de reorganització societària.

Finalment, entre els termes essencials es troben la relaxació de diversos ràtios financeres i el compromís de Prisa d'assolir un nivell de palanquejament màxim el desembre de 2023.

Així, l'objectiu d'Amber Capital, màxim accionista de Prisa amb gairebé el 30% del capital, és centrar-se "de forma prioritària en la gestió i posada en valor sobre bases fermes i sostenibles dels seus dos negocis, Educació i Mitjans". Amber considera que "els dos tenen un elevat potencial, gestionats amb equips diferenciats, atents a les seves característiques i circumstàncies específiques, que requereixen capacitats i rutes diferents, estant així en condicions d'atreure els recursos i el capital necessaris per a cada un d'ells".

La companyia fa molt de temps que està travessant una complicada situació econòmica. Durant els primers nou mesos de l'any, va anunciar unes pèrdues de 209 milions d'euros després de l'ajust comptable de Media Capital (77 milions), de la deterioració de la totalitat dels crèdits fiscals pendents a Espanya (64,55 milions) i el dels seus actius radiofònics a Xile i Mèxic (21,9 milions).

Noticias relacionadas

contador