pboc, beijing, peoples bank, china

Jornada mixta a les borses asiàtiques, amb caigudes moderades al Japó i Austràlia i suaus compres a la Xina, Hong Kong i Corea del Sud. Un dels protagonistes del dia ha estat el Banc de la Xina, que ha mantingut els tipus d'interès a un any al 3,85% per setè mes consecutiu, una decisió que s'ha situat en línia amb el que estava previst.

  • 38.460,08
  • 2,42%

Wall Street (Dow Jones +0,15; S&P 500 +0,39%; Nasdaq +0,87%) es va girar al verd durant els últims compassos de la sessió, després de les vendes de dimecres. D'una banda, Pfizer i BioNTech van elevar l'eficàcia de la seva vacuna contra el virus fins al 95%. De l'altra, els rebrots segueixen esperonant els EUA, que va veure com la ciutat de Nova York tornava a tancar les seves escoles.

Malgrat això, la notícia que va animar els índexs a última hora va ser que republicans i demòcrates han reprès les negociacions per aprovar un nou paquet d'estímuls econòmics contra el Covid-19. No obstant això, els futurs nord-americans cotitzen amb caigudes del 0,5% aquest divendres.

"Els mercats segueixen sent cautelosos, equilibrant una perspectiva molt positiva a mitjà termini sobre esperances de vacunes ben fundades, davant el ressorgiment actual de virus, que ha provocat noves restriccions als EUA", ha assenyalat Tapas Strickland, expert del National Australia Bank.

A altres mercats, el petroli Brent baixa un 0,1%, fins als 44,16 dòlars, mentre l'euro s'aprecia un 0,07% i es canvia als 1,1881 dòlars. Per la seva banda, l'unça d'or puja un 0,3%, fins als 1.867 dòlars.

Noticias relacionadas

contador