ep recep tayyip erdogan
Mustafa Kamaci/Turkish Presidenc / DPA

Les notícies sobre dues plataformes de compravenda de criptodivisas turques que han deixat a l'estacada centenars de milers d'usuaris sobrevolen sobre el mercat dels actius de xifrat aquest dilluns, després que hagi transcendit que les autoritats han llançat una operació que s'ha saldat amb desenes de detinguts. Vebitcoin ha suspès les seves operacions durant els últims dies en un escàndol que se suma a el de Thodex, el fundador ha fugit a Albània.

La prohibició dels pagaments de béns i serveis al país otomà, que entra en vigor el 30 d'abril, ha derivat en la investigació de les plataformes d'intercanvi i aquest dissabte s'ha detingut quatre treballadors de l'exchange Vebitcoin, recentment clausurat, per acusacions de frau.

Divendres, Vebitcoin va anunciar el cessament de les seves operacions en un breu comunicat publicat al seu lloc web, al·legant que la decisió es va deure a una tensió financera no especificada, possiblement causada per un nombre inusualment alt de jubilacions abans de la imminent prohibició de les monedes digitals a Turquia, segons informa CoinTelegraph.

L'exchange era un dels més grans de Turquia, amb un volum diari de gairebé 60 milions de dòlars, i l'activitat de trading de bitcoin en representava la meitat.

Les detencions segueixen una pauta similar a l'observada després del tancament del criptobròker Thodex, que va anunciar el cessament de totes les operacions dimecres enmig d'informes d'una batuda policial i que el fundador de l'exchange havia fugit a Albània. Posteriorment, la policia va emetre més de 75 ordres d'arrest i va detenir 62 persones relacionades amb una possible estafa de sortida.

S'ha sabut que el mateix dimarts, el fundador de la plataforma, Faruq Fatih Özer, havia volat precipitadament a Tirana. Presumptament, amb 2.000 milions de dòlars, encara que davant les autoritats albaneses en va declarar menys de 300.000.

Noticias relacionadas

contador