bitcoin dl 2
Pixabay

El mercat de les critptomonedes tanca un mes durant el qual no ha faltat acció als actius digitals. Al caos general a les borses s'ha sumat 'La Fusió' d'Ethereum, cosa que ha generat una gran dosi de volatilitat als valors criptogràfics. Amb tot, i malgrat marcar nous mínims des de mitjans de juny i amenaçar el suport dels 17.500 dòlars, el bitcoin acaba el setembre gairebé on el va començar, al voltant dels 20.000 dòlars, encara que la seva incapacitat per assaltar amb èxit aquest nivell de preus fa pensar als experts que queda mercat baixista per estona.

  • 70.654,82$
  • 0,77%

L'aspecte tècnic del bitcoin continua sent molt complicat. La 'cripto' no aixeca cap i sembla incapaç de rebotar després d'acostar-se als mínims anuals. "Estarem molt pendents de l'abandonament dels 17.600 dòlars. Això ens confirmaria el final del moviment lateral en què es mou des del començament d'estiu", assenyala César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía. "Aquest moviment de consolidació en una clara tendència baixista com l'actual ens pot estar avançant una prolongació d'aquesta tendència. Compte que si perd aquests preus, podria dessagnar-se fins al nivell dels 12.300 dòlars. No veurem un senyal de fortalesa mentre que es mantingui cotitzant per sota dels 22.720 dòlars”, afegeix.

Molta més volatilitat ha viscut l'ethereum. La segona moneda digital per antonomàsia acabarà el setembre amb un declivi del 16%, després d'haver patit un moviment de 'buy the rumor sell the news' provocat per la migració al model de consens de prova de participació des de l'anterior model de prova de treball. Ara fa diverses sessions que s'està movent lateral després d'abandonar el suport dels 1.353 dòlars.

Però l'anàlisi tècnica indica que cal tenir molta cura, ja que "tot sembla indicar-nos que podríem acabar veient una extensió de les caigudes a les properes jornades". "El suport clau es troba als 1.200 dòlars. Si els perd, el més normal és que puguem acabar veient una extensió de les caigudes fins al nivell dels 880 dòlars, mínims anuals. No apreciarem ni el més mínim senyal de fortalesa mentre es mantingui cotitzant per sota dels 1.400 dòlars", comenta Nuez.

Noticias relacionadas

contador