bitcoin dl
Pixabay

El mercat de les criptodivises s'ha vist presa de les vendes que han assolat la resta de places borsàries aquest dimecres i el bitcoin ha tornat a nivells de preu al voltant de 18.500 dòlars. El retrocés ampli de l'actiu digital per antonomàsia és del 7,5% després d'intentar atacar l'àrea dels 20.000 dòlars dimarts. La pressió baixista ha rebutjat el ral·li d'alleujament de curtíssim termini en aquest nivell de preus amb la conseqüent baixada també de les altcoins i de la capitalització total, que planeja sobre els 911.000 milions de dòlars.

  • 62.905,14$
  • -2,56%

A prop de 70.000 milions de dòlars s'han evaporat d'aquests actius a mesura que els inversors han tornat a refugiar-se al 'bitllet verd', cosa que ha deixat caigudes també de gairebé el 8% a l'ethereum, que perd els 1.300 dòlars, mentre altres criptovalors com l'XRP eleven les caigudes al 10%.

Des del retrocés de les 'criptos' de la setmana passada fins als 18.100 dòlars, impulsat per l'última pujada dels tipus d'interès de la Reserva Federal dels EUA, la principal criptodivisa s'havia calmat al voltant dels 19.000 dòlars. De fet, va passar la major part del cap de setmana al voltant d'aquest nivell, amb poc o cap moviment.

Dilluns, l'actiu va lliscar fins als 18.600 dòlars. Tot i això, va passar a l'ofensiva dimarts i es va disparar més de 1.500 dòlars en qüestió d'hores, fins a un màxim de 12 dies en més de 20.300 dòlars.

En aquell moment, però, van començar a sorgir informes que els operadors havien posat ordres de venda en les línies de 20.000 dòlars, cosa que suggeria que el preu cauria. Així va ser, i el bitcoin es va tornar a desplomar fins als 18.500 dòlars hores després. Experts com Naeem Aslam, d'Avatrade, parlen d'un episodi de "manipulació" i 'pump and dump', ja que "el preu va pujar durant les primeres hores creant falses esperances d'una recuperació al mercat de les criptomonedes".

"Dit això, el que és força sorprenent al mercat dels actius digitals és que mentre tot ha estat caient per un precipici durant els últims dies, hem vist una gran consolidació per al bitcoin", comenta l'expert. "Això és sorprenentment interessant, ja que el mercat de valors als EUA -un mercat altament correlacionat amb el dels valors digitals- va fer un altre mínim anual; el bitcoin en realitat s'està mantenint i encara és lluny dels seus mínims de l'any. Els operadors haurien de parar molta atenció a això", afegeix.

"D'una banda, l'entorn de risc és molt desfavorable, però estem veient un suport substancial al voltant dels 17.500-18.500 dòlars", indica Craig Elam, analista d'Oanda, per part seva. "Si això es manté, el rebot podria ser fort. La qüestió és quant de temps pot aguantar, si els actius de risc continuen baixant", expressa.

Noticias relacionadas

contador