pekin serre la vis sur les cryptomonnaies le bitcoin plonge 20220315084820

La sessió de dimecres va acabar amb una nota alcista per al preu del bitcoin. Tot i que la correcció va arribar a ser d'un 7,5% i d'un 8% a l'ethereum, després del ral·li de dimarts, la moneda digital més operada del mercat va aconseguir un tancament a màxims de 9 sessions, als 19.430 dòlars, segons CoinMarketCap, nivells que manté aquest dijous, per la qual cosa torna a posar els 20.000 dòlars a tir per a la creació de Satoshi Nakamoto.

  • 22.726,78$
  • -2,04%

Pel que fa a l'ethereum, la situació és un calc al que s'ha descrit anteriorment. El preu es recupera després de les caigudes de dimecres i planeja cap als 1.330 dòlars. La resta d'altcoins també deixen avenços durant les últimes 24 hores i la capitalització total es recupera fins als 940.000 milions de dòlars, des dels 910.000 milions de dimecres.

L'anàlisi tècnica també indica que el bitcoin ha trobat molts compradors al voltant dels 18.500 dòlars enfront del dòlar nord-americà i el preu ara es troba per sobre de la mitjana mòbil sempre de 100 hores. L'anàlisi del preu és avui alcista, ja que actualment veiem una reversió en progrés després d'una ràpida caiguda al suport de 1.450 dòlars. Per tant, l'ethereum hauria de superar aviat la resistència dels 1.500 dòlars.

Des del retrocés de les 'criptos' de la setmana passada fins als 18.100 dòlars, impulsat per l'última pujada dels tipus d'interès de la Reserva Federal dels EUA, la principal criptodivisa s'havia calmat al voltant dels 19.000 dòlars. De fet, va passar la major part del cap de setmana al voltant d'aquest nivell, amb poc o cap moviment.

Dilluns, l'actiu va lliscar fins als 18.600 dòlars. Tot i això, va passar a l'ofensiva dimarts i es va disparar més de 1.500 dòlars en qüestió d'hores, fins a un màxim de 12 dies en més de 20.300 dòlars.

En aquell moment, però, van començar a sorgir informes que els operadors havien posat ordres de venda en les línies de 20.000 dòlars, cosa que suggeria que el preu cauria. Així va ser, i el bitcoin es va tornar a desplomar fins als 18.500 dòlars hores després. Experts com Naeem Aslam, d'Avatrade, parlen d'un episodi de "manipulació" i 'pump and dump', ja que "el preu va pujar durant les primeres hores creant falses esperances d'una recuperació al mercat de les criptomonedes".

"Dit això, el que és força sorprenent al mercat dels actius digitals és que mentre tot ha estat caient per un precipici durant els últims dies, hem vist una gran consolidació per al bitcoin", comenta l'expert. "Això és sorprenentment interessant ja que el mercat de valors als EUA -un mercat altament correlacionat amb el dels valors digitals- va fer un altre mínim anual; el bitcoin en realitat s'està mantenint i encara és lluny dels seus mínims de l'any. Els operadors haurien de parar molta atenció a això", afegeix.

"D'una banda, l'entorn de risc és molt desfavorable, però estem veient un suport substancial al voltant dels 17.500-18.500 dòlars", indica Craig Elam, analista d'Oanda, per part seva. "Si això es manté, el rebot podria ser fort. La qüestió és quant de temps pot aguantar, si els actius de risc continuen baixant", expressa.

Noticias relacionadas

contador