bitcoinespiral

Nou canvi de terç al mercat de les monedes digitals. La tremenda correcció que ha patit durant la passada setmana ha deixat pas a noves compres que disparen les principals monedes de xifrat. El bitcoin, que va sucumbir per sota de 10.000 dòlars dimarts i que ha retallat un 30%, gairebé tot el ral·li afavorit per l'anunci del Projecte Libra de Facebook, torna al verd intens i puja un 16%.

El més operat dels actius digitals s'enfila de nou fins al voltant dels 11.500 punts, després de tocar un mínim de vuit dies als 9.800 dòlars aquest dimarts. La capitalització total del mercat també rep impuls i torna a col·locar-se a les portes dels 330.000 milions de dòlars, mentre la resta de les monedes digitals més negociades pugen entre un 5% i un 7%, en el cas de l'ethereum, el ripple o el litecoin, segons dades de Coinmarketcap.

"Setmana de forts moviments d'anada i tornada durant la qual, un cop més, el bitcoin és l'actiu de referència que cal vigilar", apunten els experts d'e-Toro. "Alta volatilitat, alt volum i una alça de pes relatiu molt significatiu", prossegueixen. No obstant això, avisen que "no és la temporada de les monedes alternatives i, de moment, l'interès inversor no està en aquest tipus d'actius". "Per als quals esperen que la correlació permeti operacions d'arbitratge, el momentum no és l'adequat a dia d'avui", arrodoneixen.

Així mateix, destaquen que "el pes del bitcoin dins de l'ecosistema aquest any s'ha produït un increment constant de la dominància des del mes de gener" i se situa per sobre del 62%, indiquen els experts del bròker xipriota. "Alguns autors parlen de la semblança d'aquesta circumstància amb el succeït el 2017", afegeixen.

Efectivament, l'elevada volatilitat en aquest mercat porta ressons del que va passar fa dos anys, quan la reina de les monedes digitals va marcar la seva fita històrica als 20.000 dòlars. Ara, mentre alguns analistes indiquen que aquest preu trigarà a assolir i preveuen, en canvi, que la moneda quedi atrapada en un rang entre els 10.000 i els 14.000 dòlars, uns altres aposten per un objectiu en 40.000 dòlars cap a finals d'any.

Des del punt de vista de l'anàlisi tècnica, mentre el preu es mantingui per sobre del màxim del 30 de maig, als 9.097 dòlars, no s'nvalidarà la perspectiva alcista en la més operada de les monedes digitals.

Noticias relacionadas

contador