nueva2 bitcoin portada

El vermell s'imposa al mercat de les criptodivises aquest divendres, durant la segona jornada de correcció de les pujades de dimarts i dimecres que han portat el bitcoin, l'ethereum i diverses 'altcoins' a màxims històrics. Les vendes proliferen en un mercat que aguanta la capitalització total als 2,2 bilions, però que deixa notar el desinflament de Coinbase durant la segona sessió borsària del criptobròker, quan va cotitzar una jornada sencera per primer cop. A més, els inversors deixen notar la incertesa suscitada per la prohibició del banc central de Turquia de l'ús de criptodivises i criptoactius per a la compra de béns i serveis.

Malgrat que dimecres Coinbase va protagonitzar una de les majors sortides a borsa a Wall Street en pujar un 31%, dijous va acabar caient un 1,68%, fins als 322,75 dòlars. El retrocés de l'eufòria inversora s'acarnissa en les monedes criptogràfiques, amb caigudes addicionals per al bitcoin -dijous ja va notar el retrocés- que cotitza al voltant dels 61.500 dòlars, per sota del suport que constitueix la fita de març, als 61.700 dòlars i amb un replegament de més del 5% des del màxim històric de dimecres gairebé als 65.000 dòlars.

No obstant això, l'anàlisi tècnica suggereix que "la correcció des dels 65.000 dòlars fins als actuals 61.000 dòlars no vol dir res", assegura José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. "Tot segueix en ordre dins de la impecable tendència alcista de fons, o primària. Cosa que no treu que, molt probablement, estiguem assistint a un retrocés temporal a la zona dels aprox. 60.000 dòlars, abans resistència i ara suport", afegeix.

L'actualitat al criptoespai passa també pel veto turc a l'ús de criptodivises i criptoactius per a la compra de béns i serveis, al·legant els possibles danys "irreparables" i els importants riscos d'aquestes transaccions.

ETHEREUM I DOGECOIN

L'ethereum, que va mantenir l'impuls dijous fins a nivells molt per sobre dels 2.500 dòlars cedeix també aquest divendres un 2%. El focus de la segona moneda digital per capitalització de mercat va ser el hard fork (bifurcació dura) Berlín a la xarxa d'Ethereum. Es va posar en marxa a primera hora del dijous. Des d'aquesta actualització, es va trobar un error de consens amb el client Open Ethereum, que va interrompre la producció de blocs. Coinbase va deshabilitar els recessos d'ETH i ERC-20 tant en Coinbase com en Coinbase Pro.

La xarxa prepara una actualització molt més gran de cara a la bifurcació dura Londres prevista per al juliol que incorpora quatre propostes de millora d'Ethereum (EIP) que modifiquen els preus de gas i permeten nous tipus de transaccions.

Un cas a part és el del dogecoin: la criptodivisa basada en el meme d'un gos, nena bonica dels foreros de Reddit i d'Elon Musk, torna a inflar-se altre 80% fins als 0,25 dòlars. Però a la resta d''altcoins' es veuen caigudes generalitzades.

L'excitació al voltant del debut de Coinbase s'ha demostrat flor d'un dia, segons els analistes. El CEO de Galaxy Digital, Mike Novogratz, ha avisat que el retrocés del mercat pot ser encara més ampli, ja que moltes "monedes rares" han tingut enormes pics de volum dels comerciants minoristes.

Noticias relacionadas

contador