ethereum cripto

La ressaca del debut borsari de Coinbase plana sobre el mercat de les criptodivises aquest dijous, on es nota una menor eufòria que durant les dues últimes jornades. El bitcoin mostra una correcció de curt termini després del màxim històric assolit dimecres per sobre dels 64.900 dòlars i entra en mode consolidatiu, tractant de drenar part dels excessos de les últimes sessions. Les 'altcoins' mostren signe mixt, excepte l'ethereum, que segueix amb el ral·li que l'ha portat a marcar una fita històrica després d'un altre.

La segona moneda per capitalització de mercat manté el seu impuls alcista aquest dijous i ronda als 2.500 dòlars. El seu auge contrasta amb les caigudes al voltant del 2,5% en la creació de Satoshi Nakamoto o del 10% en el ripple, mentre el vermell s'imposa a la resta de monedes més operades. El dogecoin que aquest dimecres va avançar un 80% segueix amb un auge del 10%, mentre la capitalització total ronda als 2,24 bilions de dòlars.

Mentre s'espera que la correcció de mercat de curt termini es mantingui en el bitcoin, l'ethereum té recorregut fins a 5.000 dòlars, segons càlculs de Cointelegraph. El mitjà especialitzat en el criptoespai assenyala que "encara que el preu s'ha triplicat des de principis d'aquest any, la prima especulativa actual suggereix que hi ha molt marge de pujada" una tendència que, unida a un increment de compradors al mercat, "podria elevar el preu fins a 5.000 dòlars a finals de maig".

La pujada també es produeix en plena actualització Berlin de la cadena de blocs de la xarxa ethereum que es durà a terme en forma de hard fork (bifurcació dura), un canvi irreversible en el protocol d'una cadena de blocs.

Per aquests motius, noms tan rellevants com el magnat Mark Cuban s'han declarat fans irremeiables de la creació de Vitalik Buterin. En concret, Cuban preveu que la tan esperada actualització 2.0 d'ethereum desencadeni el desenvolupament d'aplicacions que "empetitiran" el bitcoin. "Crec que les aplicacions que aprofiten els contractes intel·ligents i les extensions en ethereum empetitiran el bitcoin", va dir Cuban.

Noticias relacionadas

contador