bitcoin 20220512172126

La recent onada de vendes al mercat de les criptomonedes segueix mantenint els inversors amb les espases enlaire. El bitcoin torna a les caigudes després del rebot de dijous i s'aproxima novament als 20.000 dòlars, mentre que des del sector es creu que aquest nivell de preus no aguantarà i s'esperen caigudes fins als 15.000 o 13.000 dòlars. Els senyals que arriben són nefastos. En concret, els analistes es fixen en les vendes dels tenidors a llarg termini per calibrar l'impacte del mercat baixista.

  • 70.266,49$
  • 0,82%

Durant les caigudes, la quantitat d'inversors llargterministes, els anomenats 'HODlers' -que s'anomenen HODL- que van vendre amb pèrdues va ser la més gran des del març del 2019, quan el bitcoin cotitzava al voltant dels 4.000 dòlars, segons Julio Moreno, analista sènior de recerca de mercat de CryptoQuant.

Els HODLers de bitcoin han d'estar una mica nerviosos en aquest punt malgrat la seva increïble creença en el futur de la criptodivisa. El panorama a curt termini és força ombrívol per al bitcoin i fins i tot els últims titulars no l'han afavorit”, comenta Craig Erlam, analista d'Oanda. “Amb els bancs centrals pujant els tipus d'interès a tot arreu i la gana pel risc apallissat regularment, els arguments alcistes són cada cop més febles. I una ruptura dels 20.000 dòlars podria ser el darrer clau al taüt”, diu l'expert.

La ràtio de benefici de sortida a llarg termini, que mesura la relació de sortides gastades en benefici en el moment de la finestra, es va situar als 0,47 dijous, segons dades de CryptoQuant. L'indicador permet conèixer el sentiment del mercat, la rendibilitat i les pèrdues patides en un marc temporal determinat. Reflecteix el grau de benefici realitzat per a totes les monedes que es mouen a la cadena. Els valors inferiors a 1 mostren que més inversors a llarg termini venen amb pèrdues, mentre que els valors superiors a 1 indiquen el contrari.

Mentrestant, el posseïdor mitjà de bitcoins està experimentant pèrdues per primera vegada des del març del 2020, quan va esclatar la Covid-19 als EUA, va assenyalar Moreno.

Les pèrdues i guanys nets no realitzats, que podrien indicar la quantitat total de guanys o pèrdues en totes les monedes, se situen al voltant de -0,02. Un valor inferior a 0 mostra que els inversors estan en pèrdues.

D'altra banda, la volatilitat implícita del bitcoin va assolir dimecres el nivell més alt des del març del 2020, segons dades d'Skew. Encara que la mètrica no reflecteix la direcció dels preus, tenint en compte l'ampli sentiment baixista, "l'alta volatilitat indica que el bitcoin encara no ha capitulat i podria tenir més recorregut a la baixa", van escriure els analistes de 21Shares a les notes de dimecres.

Noticias relacionadas

contador