bitcoin 20220614170215

El bitcoin i les altcoins mantenen el rebot a curt termini desencadenat dimecres després d'una decisió de tipus de la Reserva Federal dels EUA (Fed) que el mercat ha decidit interpretar com a poc agressiva. L'increment de 75 punts bàsics, el més gran des del 1994 estava descomptat pel mercat, per la qual cosa els inversors s'han aferrat a la promesa que aquest tipus d'accions no seran habituals, que va proferir el president de l'organisme, Jerome Powell, ha deixat portar per la gana pel risc. Tot i això, els experts indiquen que predomina la cautela.

Tot i les pujades del voltant del 7% i 11% per al bitcoin i l'ethereum i el ral·li d'altres criptovalors com la solana, que es dispara un 20% en les últimes 24 hores o el cardano, que ho fa un 12%, la capitalització del mercat segueix per sota del bilió de dòlars (950.000 milions). A més, la creació de Satoshi Nakamoto va tocar mínims de 18 mesos a les portes dels 20.000 dòlars, un nivell de preus que si bé molts experts indiquen que és un sòl de mercat per a l'actiu digital, està molt exposat i vulnerable.

Pel que fa a l'ethereum, el rebot l'ha tornat a les portes dels 1.200 dòlars. Tot i això, l'aspecte també és molt feble, ja que els mínims d'un any i mig s'han tocat als 1.025 dòlars, segons CoinMarketCap, un preu que exposa a fons cripto com Three Arrows Capital. La crisi de liquiditat al criptoespai iniciada aquesta setmana per la plataforma de préstec i comerç de monedes digitals Celsius podria ser sistèmica i arrossegar altres empreses, en concret fons com l'esmentat. Altres gegants de la indústria, com Coinbase, ja han anunciat acomiadaments.

Tot i això, l'alleujament de curt termini és innegable, ja que el mercat de les 'criptos' va cavalcar el ral·li de les borses a la calor de la Fed. Amb tot, el bitcoin “ha rebut una ració d'amor menor i em costa imaginar un escenari on això canviï”, apunta Craig Erlam, analista d'Oanda.

“La gana pel risc s'ha esvaït i els dies dels tipus ultrabaixos han quedat enrere. No hi ha el mateix ànim especulatiu que existia quan el bitcoin explotava a l'alça”, afegeix. “Potser encara existeix la creença que el bitcoin pot prosperar en el futur, però ara mateix no ofereix res més enllà dels repunts especulatius, per la qual cosa se seguirà enfrontant a dificultats”, prossegueix. “Especialment quan veiem titulars com els de Celsius i Binance. El que abans semblava un suport sòlid per sota dels 20.000 dòlars, de cop i volta sembla molt inestable”.

"Mentre el suport es continuï mantenint, encara tenim alguna esperança que hi hagi menys pèrdues en el futur", afegeix Craig Erlam, cap d'anàlisi d'Avatrade per part seva. Dit això, “els especuladors creuen que la barrera dels 20.000 ja no és un sòl de mercat fiable i és probable que el preu pugui seguir baixant”, afegeix, per la qual cosa “és probable que vegem caigudes més grans fins a prop del nivell de preu dels 15.000 dòlars”.

Això sí, avisa l'expert que “és molt important tenir en compte que tant els preus de l'ethereum com el bitcoin estan extremadament sobrevenut en el marc de temps diari i setmanal segons l'RSI, cosa que significa que els caçadors de gangues podrien saltar molt aviat a l'arena”.

Noticias relacionadas

contador