imagen1 bitcoin min

El bitcoin manté el seu aspecte deprimit i segueix gotejant a la baixa aquest dimecres, ja que la moneda digital per antonomàsia no és capaç de frenar-se després de les fortes caigudes de dilluns. El suport dels 20.000 dòlars sembla fins i tot vulnerable després que els mínims d'aquest dimecres estiguin a les portes d'aquest preu, segons dades de CoinMarketCap, encara que els experts creuen que aquest serà un sòl de mercat després de les caigudes recents.

  • 64.731,85$
  • 1,05%

La resta de valors digitals segueix l'estela del bitcoin i presenten pèrdues d'un 8% de mitjana les últimes 24 hores, que s'eleven al 10% en el cas de l'ethereum, que s'aproxima als 1.000 dòlars. La capitalització total és de 860.000 milions de dòlars, 1 bilió de dòlars per sota del valor que tenien les monedes digitals al mes de maig. I aquest ombrívol panorama es trasllada a les empreses del sector.

El mercat continua tement, amb raó, les possibles repercussions que Celsius es declari insolvent mentre segueix tenint milers de milions d'actius sota gestió. El descens d'aquests actius ha estat notable des dels màxims històrics del bitcoin, passant de 28.000 milions de dòlars al novembre a uns 3.000 milions actualment.

“Crec que els problemes de liquiditat de la plataforma de negociació i préstec de divises digitals plantegen serioses preocupacions sobre els alts rendiments de moltes plataformes de préstec, i els crítics de les criptomonedes se sentiran més segurs a les seves opinions sobre la legitimitat de les finances descentralitzades (DeFi)", indica Marcus Sotiriou, analista de GlobalBlock. "Estic d'acord que la gent ha de ser cautelosa amb les empreses de préstecs que ofereixen rendiments lucratius de dos dígits en actius com el bitcoin i l'ethereum", afegeix.

“Cal tenir en compte els riscos que comporten, com l'explotació de contractes intel·ligents, la insolvència dels prestadors i si el protocol ha estat sotmès a proves de resistència. Encara estem a la fase inicial de les criptomonedes, en què s'estan provant molts productes DeFi i la selecció natural farà que molts fracassin al camí”, afirma.

L'impacte es trasllada a tot el tauler dels prestadors centralitzats, ja que BlockFi també s'enfronta a problemes. Aquest dimarts han anunciat en un bloc que acomiadaran entre 170 i 200 treballadors, xifra que suposa el 20% de la plantilla.

Aquesta informació arriba després d'una sèrie d'empreses de criptomonedes que estan reduint el nombre de treballadors, a causa del caos que està passant en aquesta caiguda del mercat. El director general de Crypto.com, Kris Marszalek, va anunciar divendres que l'empresa acomiadarà uns 260 treballadors.

Brian Armstrong, CEO i cofundador de Coinbase, ha enviat un correu electrònic als treballadors de la plataforma de criptomonedes, en què els ha anunciat que s'està plantejant una reducció de personal d'un 18%, per "assegurar-nos poder mantenir-nos saludables durant aquesta recessió econòmica”.

“No obstant, els desafortunats successos ocorreguts amb prestadors com Celsius i altres empreses de criptomonedes no impediran que els inversors segueixin invertint en les criptomonedes principals”, diu Sotiriou. “El valor intrínsec dels actius sense fronteres, sense permisos i nadius de la cadena de blocs continuarà prosperant a llarg termini”, conclou.

Noticias relacionadas

contador