jerome powell dl fed chairman us usa bonds dollar
Federal Reserve

El president de la Reserva Federal dels EUA (Fed), Jerome Powell, ha assegurat durant una compareixença al Congrés dels EUA que "no té intenció de prohibir les criptodivises", però ha recalcat que les 'stablecoins' necessiten una major supervisió reguladora. Les declaracions han estat molt ben rebudes per la criptocomunitat, ja que, a més, Powell ha reconegut haver-se "equivocat" en assenyalar anteriorment que les CBDC (de l'anglès Central Bank Digital Currencies -monedes digitals dels bancs centrals-) substituïen les monedes digitals privades.

Powell va fer aquests comentaris durant una reunió de dues hores del Comitè de Serveis Financers de la Cambra de Representants dijous. Durant la trobada, que havia de servir de fòrum perquè els representants preguntessin a la secretària del Tresor, Janet Yellen, i a Powell sobre la resposta del Departament del Tresor i de la Reserva Federal a la pandèmia, hi va haver diverses preguntes sobre les criptodivises.

El congressista Ted Budd (republicà de Carolina de Nord), defensor des de fa temps de les monedes digitals i membre del Congressional Blockchain Caucus, va demanar a Powell que aclarís les declaracions que havia fet durant una audiència celebrada al juliol, segons les quals el desenvolupament d'una moneda digital del banc central dels Estats Units (CBDC) podria soscavar la necessitat de monedes digitals i les 'stablecoins' privades.

Quan Budd li va preguntar directament si tenia intenció de "prohibir o limitar l'ús de criptodivises", la resposta de Powell va ser un rotund "No", informa CoinDesk. "No tinc cap intenció de prohibir-les", ha afegit.

Les declaracions de Powell es produeixen tot just dos dies després que demanés al Congrés consultes i suport legislatiu per desenvolupar el dòlar digital. Alguns membres de la comunitat de monedes digitals han especulat que l'establiment d'un CBDC als Estats Units portaria a prohibir les monedes digitals privades, com s'ha vist recentment a la Xina, però les declaracions de Powell suggereixen el contrari. De fet, ell mateix ha reconegut que es va equivocar en assenyalar en aquesta direcció.

Quan se li va preguntar sobre les stablecoins, Powell les va comparar amb els fons de mercat monetari o els dipòsits bancaris. "Estan fins a cert punt fora del perímetre regulador, i és apropiat que estiguin regulades. Mateixa activitat, mateixa regulació", va aclarir Powell.

Noticias relacionadas

contador