ep mineriacriptomoneda 20180126161102
PIXABAY

Rússia podria utilitzar la mineria de criptomonedes per evadir les sancions, segons el Fons Monetari Internacional (FMI), que ha advertit al seu nou informe sobre l'estabilitat financera mundial que els països que reben sancions internacionals podrien utilitzar les criptodivises i impulsar significativament la seva indústria minera per evadir aquestes mesures de càstig econòmic que se'ls imposi.

"Amb el temps, els països sancionats també podrien assignar més recursos per evadir les sancions a través de la mineria. La mineria de cadenes de blocs d'alt consum energètic, com el bitcoin, pot permetre als països monetitzar els recursos energètics, alguns dels quals no poden ser exportats a causa de les sancions", va dir l'FMI.

Tot i això, l'organització transnacional assenyala que la proporció de la mineria als països sotmesos a sancions -així com la mida general dels ingressos de la mineria a nivell mundial- "suggereix que la magnitud d'aquests fluxos està relativament continguda, encara que els riscos per a la integritat financera romanen".

Segons l'organisme, Rússia podria recórrer a moltes eines per moure els diners fora del sistema financer tradicional. Un exemple destacat podria ser l'ús de plataformes d'intercanvi de criptodivises juntament amb plataformes que milloren l'anonimat, com DEX o mescladors.

A més, el Fons va destacar l'ús de criptodivises de privadesa com monero (XMR), que podria ajudar a evitar el seguiment de les transaccions, facilitant al govern rus l'alleujament de l'efecte del bloqueig financer.

Noticias relacionadas

contador