ep criptomonedas
UNIVERSIDAD DE GRANADA - Archivo

El mercat de les criptodivises s'ha embarcat en un nou ral·li amb el clar catalitzador del debut borsari de Coinbase d'aquest dimecres, que començarà a cotitzar directament al Nasdaq amb un preu de referència de 250 dòlars per acció. En qüestió de 24 hores, més de 1.500 milions de dòlars han entrat al bitcoin i totes les altcoins, cosa que ha elevat el valor total d'aquest mercat per sobre dels 2,2 bilions, amb una alça per sobre del 7% des d'aquest dimarts.

Sens dubte l'atenció se centra en el bitcoin, que acumula una pujada del 120% aquest any, mentre molts analistes es fixen com a objectiu de curt termini els 65.000 dòlars després de depassar la fita dels 61.700 dòlars aquest dimarts.

Les compres no han estat alienes a la resta de les 'altcoins' que deixen avenços de més del 10% en alguns tokens. L'ethereum depassa també el màxim històric d'aquest dissabte en enfilar fins gairebé als 2.400 dòlars i la binance coin, un altre dels actius criptogràfics que més està donant que parlar supera amb escreix els 500 dòlars. El ripple apunta als 2 dòlars, amb un auge de més del 30% en 24 hores i de 82% des de fa una setmana i el cardano supera els 1,5 dòlars.

En el cas de l'ethereum, l'auge coincideix també amb la propera gran actualització del seu desenvolupament en curs, anomenada "Berlín", que està prevista per al dimecres 14 d'abril. La capitalització de mercat de la moneda va superar per primera vegada els 250,000 milions de dòlars. Per contextualitzar, la capitalització del mercat del bitcoin era al mateix nivell fa tot just sis mesos, a finals d'octubre de 2020. El creixement de l'1,328% d'ether -com es coneix el token- durant l'últim any persisteix malgrat les grans preocupacions sobre les tarifes de transacció de la xarxa Ethereum, que usuaris i experts esperen que s'alleugin.

Punt i a part mereix el dogecoin. La divisa digital basada en el meme d'un gos i nena dels ulls del fundador de Tesla, Elon Musk, però que és de sobres coneguda en la criptocomunitat com una broma puja un 80% en 24 hores per sobre dels 0,14 dòlars.

Noticias relacionadas

contador