ethereum cripto

Enorme volatilitat al mercat de les criptomonedes a les últimes hores, amb els principals tokens remuntant amb ganes les caigudes del 10% dimecres i part de dijous, per deixar pujades igual d'importants en el cas d'algunes altcoins com l'ethereum, que, a més, ha deixat màxims històrics als 4.400 dòlars, després de superar fa tot just una setmana la seva fita del maig. Pel que fa al bitcoin, la criptomoneda ha plantat cara a les vendes de les jornades passades que la van portar a provar el suport al voltant de 58.500 dòlars i ha recuperat amb comoditat el nivell psicològic dels 60.000 dòlars.

En general, el verd s'imposa a la majoria de criptomonedes, en què destaca l'acció viscuda en els anomenats 'meme-tokens': el dogecoin i el shiba inu. El 28 d'octubre, la segona d'aquestes monedes, que és una paròdia de la cripto favorita d'Elon Musk i Mark Cuban, marcava un rècord en valor de mercat dels 45.600 milions de dòlars, davant dels 31.600 del rival, col·locant-se com la vuitena moneda per capitalització de mercat, segons CoinMarketCap. Però tot just 24 hores després, cau fins a la desena posició, mentre que el dogecoin és a la novena i ha vist evaporar-se 10.000 milions de dòlars del seu valor, que han anat a parar a la criptomeme original, en una rotació d'actius d'un a l'altre token, segons els experts. Tot aquesta acció del mercat ha tornat a elevar la capitalització per sobre dels 2,6 bilions.

Pel que fa a la reina de les criptomonedes, els experts destaquen que "una ruptura clara per sota dels 60.000 dòlars podria haver suposat un problema per a la criptomoneda, i encara podria fer-ho, però s'ha recuperat ràpidament per sobre d'aquest nivell i els alcistes poden estar entusiasmats", en paraules de Craig Erlam, analista d'Oanda.

"La correcció del bitcoin va suposar una caiguda de més del 13% des dels seus màxims, un retrocés saludable a la majoria dels instruments, però les criptodivises existeixen en un món propi. El repunt va ser fort en entrar en l'aprovació de l'ETF, per això que pot haver-hi més recollida de beneficis. Tot i això, les perspectives a llarg termini continuen sent positives", afegeix l'analista.

De tornada a les pujades d'ethereum, escriuen des de Cointelegraph que l'actualització 'Altair', la segona important després de 'London' i que deixa el camí lliure a l'anomenat Ethereum 2.0, que canviarà del model prova de treball al de prova de participació, va tenir un començament reeixit, amb el 98,7% dels nodes actualitzats en aquell moment. Aquest triomf suscita un gran optimisme pel resultat de la transició que preveu entre finals d'any i inicis del 2022.

L'èxit d'Ethereum també està impulsat per l'ús de la plataforma als sectors de les finances descentralitzades (DeFi) i els tokens no fungibles (NFT), que estan en plena expansió. Destaquen l'augment continu de la demanda d'Ether en el futur, cosa que garanteix vents a favor addicionals per a les seves perspectives alcistes al quart trimestre del 2021 i possiblement el 2022.

Noticias relacionadas

contador