le bitcoin poursuit sa chute

Les vendes d'aquest dilluns al mercat de les criptodivises, que van acabar portant el bitcoin fins als 42.600 dòlars, mínims des d'inicis de juny, es van deure principalment a un moviment entre presa de beneficis i pànic de mitjans i petits inversors. Molts operadors han aprofitat per fer caixa, després que el cap de setmana el preu del bitcoin s'enfilés fins als 49.000 dòlars i les correccions s'han vist amplificades pel pànic global als mercats financers per la situació de China Evergrande Group, el colós immobiliari que està a la vora de la fallida amb tot el que implica per a l'economia Xina. Però les grans comptes del bitcoin, les 'balenes', se n'han quedat al marge. Malgrat tot, la capitalització total ha caigut fins als 1,87 bilions de dòlars.

  • 64.931,97$
  • 3,35%

"Sembla que els grans operadors no segueixen molt aquest moviment a la baixa", expliquen els analistes de Belobaba Fund. "A diferència de l'anterior impuls alcista en què van posar molta carn a la graella, com es pot apreciar al gràfic -de més baix-, quan els moviments de balenes van arribar als 300.000 milions de dòlars en poques hores", comparen en un comentari exclusiu per Bolsamanía. "Aquest dilluns, en canvi, el moviment de caiguda de mercat amb prou feines ha mogut 4.000 milions de dòlars en aquest perfil inversor", comenten.

Vol dir això que les caigudes es frenaran i anem a veure una recuperació? "No podem saber-ho, el que si tenim és una clara diferència de sentiment davant dues situacions diametralment oposades", argumenten des del fons especialitzat en criptomonedes i tokens DeFi.

Una d'elles, "un fort impuls alcista que va portar el bitcoin a acumular plusvàlues d'un 10% aproximadament, impulsada en tot moment pels grans operadors", i l'altra "amb una caiguda de la mateixa dimensió sense que les balenes hagin mogut fitxa, per ara", elaboren els analistes de Belobaba Fund.

"Veurem que passa en aquesta important zona de suport i si les balenes acaben apareixent per acumular en aquests nivells. Les pròximes hores poden marcar molt clarament l'evolució del mercat cripto a curt termini", sentencien.

Noticias relacionadas

contador