general 2 criptodivisas

El mercat de les criptodivises arrenca una nova setmana en vermell, amb importants caigudes per a algunes de les 'altcoins' -tokens alternatius al bitcoin- amb fortes pèrdues de fins a un 7% en el cas del cardano, dogecoin i solana, mentre el bitcoin i l'ethereum cedeixen al voltant d'un 5%. La capitalització total del mercat global de criptodivises ha caigut un 2,33% durant l'últim dia fins als 2,09 bilions de dòlars, segons dades de CoinMarketCap.

Aquesta onada de vendes respon principalment a un moviment de presa de beneficis després d'una setmana de pujades dels preus fins una fita a prop dels 49.000 dòlars dissabte. La consolidació de les últimes jornades en el preu del bitcoin, després de les vendes del 7 de setembre, havia anat estrenyent poc a poc, amb una clara inclinació dels inversors a tornar a reprendre els 50.000 dòlars, forta resistència la superació de la qual marcarà l'inici d'un nou ral·li cap als màxims històrics, segons els analistes tècnics. No obstant això, els alcistes s'han vist superats per les pors reguladores, amb forts vents en contra des d'aquest front.

La setmana passada, el Tribunal de Comptes d'El Salvador va rebre una queixa d'una organització de drets humans sobre el maneig de les compres de bitcoin per part del govern i els caixers automàtics de monedes digitals. Així mateix, han seguit les manifestacions a la capital per l'oposició a la llei del bitcoin al país.

I dijous, Bloomberg ha informat que el Departament del Tresor dels Estats Units està preparant un informe sobre les stablecoins i els seus possibles riscos per al sistema financer.

Des de CoinTelegraph també atribueixen els moviments del preu al comptat al comportament en els derivats de les 'criptos'. El mercat d'opcions i futurs de bitcoin s'ha mantingut relativament estable, encara que amb alguns signes de precaució. De fet, el tancament setmanal als 46.000 dòlars del contracte de CME ha marcat el to aquest diumenge i dilluns.

Pel que fa al comptat, els nivells de compra i venda revelen una forta resistència als 49.000 dòlars, que va augmentar la seva veracitat durant el cap de setmana. El suport de compra, per contra, continua sent el de 44.000 dòlars.

"Hem vist una saludable demanda de compra al comptat en el bitcoin, l'ethereum i les altcoins", indica la companyia de comerç de monedes digitals QCP Capital en un xat de Telegram. "Però també hem vist una decent presa de guanys en les trucades als nivells actuals, el que inidica senyals mixtos".

Per a altres experts, en canvi, les caigudes no són més que una nova oportunitat per a les compres. "La combinació de les mètriques fonamentals presentades en la cadena, els indicadors tècnics alcistes i el suau panorama macro ens permet confirmar la nostra visió d'una carrera alcista durant la resta de l'any", escriuen els experts de FundStrat. "Som compradors del bitcoin i l'ethereum en qualsevol venda a curt termini", arrodoneixen.

"Els operadors de monedes digitals certament es despertaran amb un dia difícil per davant i és probable que el preu del bitcoin pugui tornar als 40.000 dòlars, ja que el preu no ha aconseguit mantenir el seu impuls alcista", assenyala Naeem Aslam, analista d'Avatrade . "La situació no és diferent per a l'ethereum" també i és molt probable que puguem veure més vendes per a la segona 'cripto' per capitalització de mercat, ja que "els alcistes no estan en control del preu". Dit això, "els inversors haurien de tenir en compte que les dues monedes a un preu més baix podrien ser la millor oportunitat per embutxacar algunes gangues, ja que encara hi ha moltes proves que les grans 'family office' i els operadors institucionals segueixen comprant bitcoins", afegeix Aslam.

Noticias relacionadas

contador