bitcoin rojo caida portada

La jornada de pànic als mercats globals d'aquest dilluns, amb els inversors deixant-se arrossegar pels esdeveniments al voltant de China Evergrande Group, per materialitzar el primer retrocés significatiu des de febrer a les borses, ha tingut un efecte contagi al mercat de les monedes digitals. El que començava com un moviment de presa de beneficis després que el bitcoin pugés fins als 49.000 dòlars dissabte, va acabar adoptant tints de sangria, amb caigudes de més del 15% per a alguns tokens i del 10% per a la creació de Satoshi Nakamoto i l'ethereum.

  • 63.424,67$
  • -4,52%

Aquest dimarts, la més operada de les monedes de xifrat cotitza a mínims de tres mesos, a diferents nivells de preu no vistos des d'inicis de juny, lleugerament per sobre dels 42.000 dòlars. "Si el bitcoin trenca per sota el nivell dels 40.000 dòlars, podria veure com l'impuls de les vendes el fa tornar finalment a la franja dels 30.000-40.000 dòlars en què es trobava a principis d'aquest estiu", assenyala Edward Moya, analista d'Oanda.

Indica l'analista que la 'cripto' número u va tornar a provar el mínim de setembre amb massa facilitat. "La caiguda de l'Evergrande està fent una tremenda efecte en la gana pel risc i això provoca que tot baixi", comenta. "Les monedes digitals, malgrat tota la volatilitat, han estat l'actiu amb millor rendiment de l'any, de manera que no hauria de sorprendre que Wall Street sigui el primer actiu venut a l'inici de la venda del mercat impulsada per la Xina", conclou.

Amb tot, els experts insisteixen que els operadors segueixen sent alcistes, malgrat que informacions de Finance Magnats apunten que les posicions llargues han rebut un dur cop. Cita el medi bybt.com, una de les principals plataformes d'anàlisi de criptografia, per assenyalar que durant les últimes 24 hores s'han liquidat posicions llargues de criptografia per valor de més de 560 milions de dòlars. La xifra inclou la liquidació d'aproximadament 220 milions de dòlars de posicions llargues en el bitcoin. L'ethereum es va quedar en segon lloc després que el seu símbol, l'ether, veiés la liquidació de 120 milions de dòlars de les seves posicions llargues.

A més del bitcoin i l'ethereum, altres actius de criptodivises incloent-hi XRP, solana (SOL), cardano (ADA), dogecoin (Doge) i polkadot (DOT) van veure liquidacions massives durant les últimes 24 hores. Més de 136.000 posicions de negociació de monedes digitals es van liquidar durant el període esmentat. La major ordre de liquidació va estar relacionada amb el bitcoin, que s'ha produït en Bybit.com. El valor total de l'ordre destacat va ser de 7,17 milions de dòlars. La capitalització total de mercat es troba als 1,87 bilions de dòlars.

No obstant això, les 'balenes' semblen haver-se mantingut al marge del moviment, ja que aquests comptes de grans inversors amb prou feines han vist un volum de 4.000 milions de dòlars, segons relaten a Bolsamanía els analistes de Belobaba Fund. I comparen aquest moviment amb l'anterior impuls alcista en què van posar molta carn a la asador, quan els moviments de balenes van arribar als 300.000 milions de dòlars en poques hores".

Noticias relacionadas

contador