ether portada 2

Les pujades de l'ether s'han anat desinflant aquest dijous i la segona cripto avança a mitja sessió un 4%, des de les pujades de més del 8% que ha arribat a deixar a mesura que es desplega l'actualització London a la xarxa Ethereum, que aporta novetats a la segona 'cripto' per capitalització de mercat, com una reducció de les tarifes que abarateixen aquesta divisa digital. El preu puja per sobre de 2.600 dòlars, des del màxim de dos mesos a 2.770 dòlars de dimecres, i insufla optimisme en tot el mercat, que es tenyeix de verd amb l'excepció del bitcoin, que ha passat d'avançar un 3% a caure marginalment al voltant de 38.000 dòlars. La capitalització total ronda als 1,6 bilions.

Les expectatives del sector apunten que l'actualització de la xarxa Ethereum que s'està duent a terme, millor coneguda com el London Hard Fork, serà positiva per a la cotització d'aquesta moneda digital.

De fet, analistes tan prestigiosos com els de Goldman Sachs creuen que acabarà superant a la creació de Satoshi Nakamoto i no són pocs els que lloen els seus usos més enllà del vessant especulativa. S'utilitza per "alimentar" la xarxa Ethereum, que és essencialment una plataforma de programari descentralitzada, dissenyada per a executar un codi d'ordinador compilat conegut com a contracte intel·ligent. Aquests contractes intel·ligents es poden utilitzar per automatitzar una àmplia gamma de funcions, desd' intercanvis de valor molt simples, passant per contractes d'assegurança fins al processament de l'activitat de centres d'intercanvi descentralitzats, els quals són administrats per la xarxa descentralitzada d'Ethereum.

En aquesta actualització, s'implementaran 5 Propostes de Millora d'Ethereum (EIP per les sigles en anglès), entre les quals destaquen l'EIP 1559 i l'EIP 3554, l'objectiu dels quals és contrarestar diverses ineficiències:

La EIP 1559 introdueix una nova estructura de tarifes que abarateix Ethereum. Aquest canvi en el protocol és molt controvertit, perquè pretén cremar part de les tarifes i, per tant, disminuir els ingressos dels miners.

El EIP 3554 retarda la bomba de dificultat d'Ethereum fins a l'1 de desembre. Aquest mecanisme incrementarà la dificultat de la mineria a la xarxa d'Ethereum, "congelant" efectivament la prova de treball (POW per les seves sigles en anglès) en preparació per al pas d'Ethereum a la seva versió 2.0 que implica el pas a prova de participació (POS per les sigles en anglès), menys contaminant.

EHTEREUM 2.0, UN 99,5% MENYS CONTAMINANT

Però aquestes millores que implica London, no són més que un pas previ per Ethereum 2.0, una autèntica revolució que té el potencial de catapultar l'ether per sobre del bitcoin. El més important és que la xarxa abandonarà el minat tradicional. És a dir, que passarà del protocol de Prova de Treball (POW per les sigles en anglès) -la resolució de problemes matemàtics per mantenir la xarxa- al de Prova de Participació (POS per les sigles en anglès) -basat en criteris com quantitat de moneda i temps a la xarxa- com a mecanisme de consens. El POS és més amigable amb el medi ambient i sostenible: consumirà un 99,5% menys.

Noticias relacionadas

contador