precios criptomonedas 1024x767

El president de la Comissió de Valors i Borsa dels EUA (SEC per les sigles en anglès), Gary Gensler, ha demanat que el Congrés li atorgui poders addicionals per supervisar un mercat de monedes digitals vast i en constant evolució.

Parlant sobre les monedes digitals al Fòrum de Seguretat d'Aspen, Gensler va dir que la SEC havia "portat i seguirà portant les nostres autoritats tan lluny com sigui possible".

"Algunes normes relacionades amb els criptoactius estan ben establertes. La prova per determinar si un criptoactiu és un valor està clara", va dir. "No obstant això, hi ha algunes llacunes en aquest espai: necessitem autoritats addicionals del Congrés per evitar que les transaccions, els productes i les plataformes caiguin entre les esquerdes reguladores. També necessitem més recursos per protegir els inversors en aquest sector creixent i volàtil", ha agregat.

Gensler, que anteriorment va impartir classes sobre cadena de blocs i altres tecnologies financeres a l'Institut Tecnològic de Massachusetts, va demanar als legisladors que concedeixin al seu agència l'autoritat legal per supervisar les criptoborses.

Va dir que moltes de les monedes digitals cotitzen com a actius i haurien de caure sota l'àmbit de la SEC, que ja té una autoritat significativa sobre els actius digitals.

Malgrat el seu profund coneixement de la cadena de blocs i les monedes digitals, Gensler va deixar clar que té la intenció d'adoptar un enfocament pràctic quan es tracta de noves tecnologies financeres. El Capitoli fa mesos que està celebrant audiències sobre la millor manera de supervisar el naixent mercat, que ara val bilions, enmig de violentes oscil·lacions de preus i un ràpid creixement.

Escolteu el podcast (en castellà):

Noticias relacionadas

contador