bitcoincbevasion

El Senat dels EUA aprovarà durant els pròxims dies un ambiciós paquet legislatiu que donarà llum verda a un dels grans puntals de l'administració del president nord-americà, Joe Biden. Es tracta del projecte de llei d'infraestructures per al qual es mobilitzarà al voltant d'1 bilió de dòlars i amb el qual el president demòcrata té la intenció de renovar i construir ponts, carreteres, canonades i xarxes d'Internet. A prop de 30.000 milions de dòlars s'obtindran a força de onerosos impostos a les criptodivises.

  • 63.115,78$
  • -1,13%

El projecte de llei que s'està debatent a la cambra alta del Congrés nord-americà busca reforçar els ingressos fiscals i recaptar mitjançant taxes impositives el capital per dur a terme el programa de millores. Específicament, la nova normativa d'infraestructura preveu imposar regles més estrictes als inversors del mercat de monedes digitals amb l'objectiu de recaptar més impostos i finançar una part de la inversió.

Els experts indiquen que aquesta és la raó principal de la reculada del preu de la reina de les criptos des que al tancament de juliol va conquistar un màxim no vist des de maig als 42.500 dòlars. "Probablement les caigudes estan associades al projecte d'infraestructures", assenyala Daniel Kim, de Maple Finance.

Escolta el podcast:

Segons una còpia preliminar del projecte de llei compartida amb CoinDesk i recollida per DiarioBitcoin, qualsevol institució financera (bròker) del país que transfereixi qualsevol actiu digital necessitaria presentar una declaració sota un règim de presentació d'informació modificada.

L'esborrany defineix els actius digitals com "qualsevol representació digital de valor [...] registrada en un llibre major distribuït protegit criptogràficament" o tecnologia relacionada. També inclou intercanvis descentralitzats i mercats peer-to-peer en la seva definició de'bròker, dins del grup d'institucions financeres.

"Això va generar molta por, incertesa i dubtes amb els usuaris movent fons de les plataformes, reduint la liquiditat i la incertesa del preu amb aquest impacte", valora Kim.

La disposició inclou actualitzar la definició de bròker per reflectir les realitats de com s'adquireixen i comercialitzen els actius digitals. La disposició, a més, deixa clar que els informes de broker a broker s'apliquen a totes les transferències de valors coberts (...) incloent-hi els actius digitals.

Així mateix, la nova norma obligarien les empreses a revelar les operacions amb actius digitals de més de 10.000 dòlars.

Les mesures se sumen al major escrutini que el Internal Revenue Service (IRS), el fisc nord-americà, ha aplicat recentment als operadors de bitcoin, ethereum i altres actius digitals. L'agència ha promès que emetrà noves normes que aclareixin com han de tributar aquestes monedes virtuals.

Les persones que comercien amb monedes digitals han de pagar impostos sobre la renda per qualsevol guany, encara que alguns criptoinversors han estat ignorant les seves obligacions fiscals. Però fins i tot per a aquells que volen seguir la llei, pot ser difícil fer un seguiment del que es deu.

"La declaració d'impostos sobre les operacions amb monedes digitals pot crear enormes mals de cap, especialment per a aquells que realitzen múltiples transaccions cada any", indiquen els experts. Mentre que els corredors de borsa tradicionals ja estan obligats a enviar formularis d'impostos detallats als clients, les criptoborses no ho estan. Fins i tot si les empreses volguessin ajudar als seus clients a declarar impostos, no sempre està clar com fer-ho amb la normativa actual.

Si el projecte de llei s'aprova al Senat, passarà a la Cambra de Representants. Allà alguns demòcrates l'han criticat per considerar-lo massa modest comparat amb el projecte de llei d'"infraestructura humana" de 3,5 bilions de dòlars per destinar diners a l'educació, la cura infantil, el canvi climàtic i altres prioritats.

Al seu torn, una part dels republicans qüestionen com es finançarà la inversió en infraestructures. Abans, al març, el president nord-americà havia proposat una inversió de 2,3 bilions, però la Casa Blanca va haver de rebaixar-la davant les crítiques dels republicans.

Noticias relacionadas

contador