ep el presidente de la cnmv rodrigo buenaventura
DELOITTE

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha detectat un augment de l'activitat "purament fraudulenta" vinculada a productes d'inversió com les monedes digitals. En aquests termes s'ha expressat Rodrigo Buenaventura, president de l'organisme supervisor, que ha alertat d'un increment de les "estafes piramidals" davant del "caldo de cultiu ideal" que s'ha creat per la baixa rendibilitat i els tipus baixos.

Durant la seva interveción a la XXVIII Trobada del Sector Financer organitzada per Deloitte ha aclarit que es tracta d'un fenomen complex que va des de la venda de productes sense els necessaris controls o l'incompliment de les normes de conducta per part d'entitats no espanyoles fins a l'increment de les activitats purament fraudulentes com les estafes piramidals.

Buenaventura ha puntualitzat que la CNMV col·labora amb altres institucions per crear un marc operatiu més estret que permeti detectar millor episodis de frau, al mateix temps que forma inversors i clients per evitar que caiguin en aquestes ofertes. Així mateix, ha afirmat que aquests fets produeixen un prejudici social i desconfiança de la ciutadania cap a les finances, a més de posar en perill el prestigi del sector financer en general.

"És una gran notícia per al sector que els reguladors i supervisors estiguin monitoritzant la inversió en actius digitals i, en concret les monedes digitals", ha assenyalat Alejandro Zala, country manager de Bitpanda a Espanya. "La rendibilitat tan destacada d'aquests actius unida a la, fins ara, escassa regulació, ha atret inversors amb poca educació financera i certs actors amb intencions il·legítimes. Una barreja perillosa tant per a l'inversor com per a la indústria", ha afegit.

Segons el parer d'aquest expert, les decisions que es van prenent, com l'exigència per part de Banc d'Espanya de la inscripció dels proveïdors de monedes digitals, servirà per evitar aquestes situacions. "En aquest sentit, estem esperant l'arribada de la regulació europea MiCA, prevista per a finals de l'any que ve. Espanya haurà d'acceptar el repte de fer una transposició encertada i harmonitzada amb la resta d'Europa per tenir un marc comú i clar", ha postil·lat el directiu de Bitpanda.

Noticias relacionadas

contador