general 1 bitcoin

Les recents vendes als mercats borsaris, amb un nou episodi de caigudes globals aquest dilluns, s'ha deixat notar la seva arpa en els criptoactius, que han abandonat el seu paper de valor refugi per comportar-se com un actiu de risc. Durant els últims dies, el bitcoin, la reina de les criptodivises, ha estat rondant entre els 40.000 i els 44.000 dòlars, amb bastants més intents de trencar el suport i ampliar la seva correcció que de sobrepassar la resistència. No obstant això, l'interès dels inversors institucionals manté el mercat apuntalat.

Després de les caigudes de dilluns, que van veure tocar els 41.000 dòlars per a la més operada de les monedes digitals i van deixar caigudes del 7% en el ethereum, el mercat de les monedes digitals es manté en el vermell aquest dimecres, tot i que ha retallat el seu declivi. Amb tot, l'ether -la unitat de la cadena de blocs Ethereum- es manté per sota dels 3.000 dòlars, mentre que el bitcoin es dirigeix ​​a la baixa del seu rang una vegada més després que no hagi pogut generar prou impuls alcista per trencar-se a l' alça.

"La moneda digital ha semblat acostar-se a una correcció durant un temps, però ha mostrat una increïble resistència. Ara que torna a encarar els 40.000 dòlars, és possible que es produeixi una correcció més pronunciada si es produeix un trencament significativa d'aquest nivell", comenta Craig Erlam, analista d'Oanda.

No obstant això, altres experts destaquen l'elevat interès institucional en el món 'cripto', cadena de blocs i en les finances descentralitzades. "Els diners han estat entrant en fons i productes a l'espai de cadena de blocs" destaca Naeem Aslam, cap d'anàlisi d'Avatrade. La setmana passada, es va invertir un total de 50,2 milions de dòlars en el bitcoin, mentre que 95,5 milions d'dòlars van entrar al sector digital. De la mateixa manera, durant les últimes sis setmanes, les entrades totals registrades van ascendir fins als 320 milions de dòlars, i la setmana passada va ser la sisena setmana consecutiva de fluxos positius de capitals.

A més, hi ha altres senyals positius com l'acumulació dels comptes 'balena', els grans posseïdors de bitcoins. Així mateix, un informe recent revela que els inversors institucionals van aprofitar la volatilitat de la setmana passada per comprar productes d'inversió en criptodivises, cosa que va generar entrades per valor de 95 milions de dòlars, marcant un augment setmanal del 126%.

El preu per sota dels 50.000 dòlars ha donat ales a aquest tipus d'operadors i als inversors institucionals, que han aprofitat per comprar en plena correcció del preu. Les 'balenes' del bitcoin van estar especialment actives entre el 20 i el 23 de setembre. En concret, un d'aquests comptes va afegir recentment altres 18 milions de dòlars en la moneda digital a les seves possessions. Aquesta balena, de fet, està acumulant des que el preu va caure per sota dels 52.000 dòlars, una actitud que els analistes qualifiquen de "compra per convicció" i ha recollit 170 milions de dòlars en bitcoins durant les dues últimes setmanes. La cartera té ara 4.900 milions de dòlars en bitcoins. A més, la tercera major balena del bitcoin ha afegit 408 bitcoins més a un total de 112.000 a la seva cartera.

Noticias relacionadas

contador