general 1 bitcoin

Els experts de JP Morgan han decidit portar la contrària el mercat, que ha atribuït els nous màxims històrics del bitcoin a tot l'expectació que ha suscitat el llançament del primer fons cotitzat (ETF) de futurs de ProShares (BITO). En canvi, el banc d'inversió ha afirmat, en una nota d'anàlisi per a clients que és "la preocupació per la inflació més que l'exuberància pel primer ETF de futurs als EUA", que va debutar el 19 d'octubre a Wall Street, cosa que ha alimentat el 'ral·li'.

"Per si mateix, és poc probable que el llançament del BITO desencadeni una nova fase d'entrada de capital significativament més fresc en el bitcoin", assenyala l'estrateg Nikolaos Panigirtzoglou, referint-se a l'ETF ProShares Bitcoin Strategy. "Al seu lloc, creiem que la percepció de la moneda digital com una millor cobertura contra la inflació que l'or és la principal raó de l'actual repunt, cosa que ha desencadenat un canvi dels ETF d'or als fons del bitcoin des de setembre".

La creixent preocupació per la inflació ha renovat l'interès dels inversors pels actius que poden actuar com a cobertura, i això inclou el bitcoin. Durant les últimes setmanes, l'or no ha respost a les creixents preocupacions sobre l'augment de les pressions dels costos, i el desplaçament dels ETF d'or cap als fons del bitcoin s'ha accelerat. "Aquest canvi de fluxos es manté intacte, donant suport d'una perspectiva alcista a la 'cripto' fins a finals d'any", asseguren els estrategs.

Mentrestant, els inversors en el bitcoin ja tenen una "multitud d'opcions d'inversió", afirma JP Morgan. Els estrategs del banc assenyalen el llançament de l'ETF Purpose Bitcoin al Canadà, que va tenir una calorosa acollida al principi que després va ser decaient lentament. "El bombo inicial amb BITO podria esvair-se després d'una setmana", afegeixen els experts.

El bitcoin va marcar una fita el 20 d'octubre quan gairebé va arribar als 67.000 dòlars per primera vegada. El consens de mercat és que el catalitzador de les pujades va ser el debut de BITO de ProShares. El fons en qüestió també ha batut rècords en assolir els 1.000 milions de dòlars en actius sota gestió en 48 hores.

Noticias relacionadas

contador