le bitcoin or numerique a sa place dans les portefeuilles 20210625125712

El mercat de les monedes digitals sembla haver-se embarcat en un modest moviment de presa de beneficis aquest divendres, després d'una setmana d'alces que han portat el bitcoin a nous màxims històrics, mentre que l'ethereum ha depassat la seva anterior fita de tots els temps del 12 de maig a la mínima, segons dades de CoinMarketCap. Les caigudes són al voltant del 3% per a les dues, mentre que la binance coin o el cardano deixen retrocessos similars.

  • 62.551,09$
  • -1,89%

"Si bé és possible que vegem un descens de l'impuls a curt termini, el que pot portar a una reculada lleugerament més gran, a llarg termini sembla que hi ha molt suport al ral·li", assenyala Craig Erlam, analista d'Oanda. "La propera prova són els 70.000 dòlars, però estem en territori inexplorat, així que estic segur que veurem projeccions molt més ambicioses durant les pròximes setmanes", afegeix.

Les caigudes han rebaixat la capitalització total de tots els criptoactius, que se situa per sota dels 2,6 bilions aquest divendres. El bitcoin també abandona la marca dels 1,2 bilions de valoració, mentre que l'ethereum, que dijous va marcar una fita en 500.000 milions en aquesta magnitud, cedeix fins als 490.000 milions de dòlars. Pel que fa a rècords, la cripto número dos va deixar el 21 d'octubre un màxim intradia als 4.366 dòlars, amb tot el mercat espera majors pujades, almenys fins als 5.000 dòlars.

Aquestes alces es van produir a la calor de la fita de tots els temps del bitcoin el 20 d'octubre, quan va tocar els 67.000 dòlars, polvoritzant els anteriors màxims d'abril als 65.000. El catalitzador de les pujades va ser el debut del primer ETF de la reina de les criptos basat en futurs a Wall Street, de ProShares. El fons en qüestió també ha batut rècords en assolir els 1.000 milions de dòlars en actius sota gestió en 48 hores.

Malgrat al fet que aquest és un gran esdeveniment per al mercat de les monedes digitals, "la percepció del bitcoin com a cobertura de la inflació enfront de l'or és probablement un factor més important", assenyalen els estrategs de JP Morgan en una nota per a clients d'aquest dijous. Afegeixen que hi ha hagut un canvi d'ETFs d'or a fons de bitcoin des del setembre, i ja hi ha vehicles existents perquè els inversors guanyin exposició en el bitcoin; el banc veu aquest canvi en els fluxos ser alcista per bitcoin al final de l'any.

Noticias relacionadas

contador