bitcoin

La forta correcció en el bitcoin i les 'altcoins', que va arrencar divendres passat i es va acarnissar en els criptoactius el cap de setmana, calma la seva fúria aquest dimecres i el verd torna a la majoria d''altcoins'. La creació de Satoshi Nakamoto, que ha patit una rectificació dels preus al voltant del 20% en qüestió d'una setmana, des que dimecres passat va conquistar nous màxims històrics gairebé als 65.000 dòlars, deixa lleus pujades i s'aferra als 55.000 dòlars.

Els experts assenyalen els riscos reguladors i la por d'un escrutini governamental més sever com una de les raons principals de la recent onada de vendes. Aquests mateixos operadors criden a la calma, recorden que la volatilitat és i serà una constant de la més operada de les monedes digitals i avisen que això no és 2017 de nou "ja que els actius de xifrat han millorat molt", subratlla Naeem Aslam, analista d'Avatrade.

Katie Stockton, analista tècnica de la companyia d'investigació Fairlead Strategies, va assenyalar en la seva perspectiva setmanal que el mercat de bitcoins està en un mode de "risc zero", cosa que significa que els inversors podrien estar pressionant el botó de venda per passar a altres actius com l'efectiu. "Hi ha indicis que aquesta setmana es produiran descensos en els nostres indicadors de curt termini", va assenyalar Stockton. "El posicionament risk-off s'ha fet evident al front sectorial en actius com l'or i el bitcoin".

Amb tot, l'ethereum i altres tokens tornen a les pujades i eleven la capitalització total de nou per sobre dels 2 bilions de dòlars. La cara amarga la posa el dogecoin, que segueix la seva correcció de dimarts. La moneda basada en el meme d'un gos i creada com una broma el 2013 posa terra pel mig amb la seva fita històrica per sobre dels 0,41 dòlars i cau al voltant d'un 20%, tot i que mostra un creixement de més del 180 % en el termini d'una setmana. La criptocomunidad tenia l'objectiu de pujada als 0,69 dòlars el 20 d'abril quan se celebra el Dogeday, però van fracassar.

Durant les passades jornades, l'estat d'ànim s'ha agrit a causa dels rumors que el Tresor dels EUA està planejant acusar diverses institucions financeres de blanqueig de diners mitjançant l'ús de criptodivises, segons informa Coindesk. Això se suma a les notícies que van transcendir divendres que Turquia prohibirà l'ús del bitcoin i altres actius de xifrat per al pagament de béns i serveis, al·legant els possibles danys "irreparables" i els importants riscos d'aquestes transaccions.

És un lleig assumpte i, després del que ha passat el cap de setmana, queda clar que "les preocupacions sobre regulació segueixen sent una de les majors amenaces, sense importar quanta participació i interès vegem de les institucions més regulades, com Goldman Sachs", subratlla Aslam.

Noticias relacionadas

contador