magazine nft

La febre dels criptovalors no fungibles (NFT per les sigles en anglès) està donant mostres d'un ràpid refredament, segons dades compilades per la companyia d'anàlisi Nansen. Les vendes a la popular plataforma OpenSea han caigut un 67% als darrers 30 dies, mentre que el volum total d'operacions ha caigut al voltant d'un 40% durant el mateix període, indica l'informe de Nansen.

Els experts parlen d'una relaxació en aquests actius que entra dins de la normalitat després de l'eclosió enorme viscuda l'últim any. Segons Nansen, l'exercici d'aquests criptovalors únics encara és superior al del mercat de les criptomonedes, amb un rendiment del 68,5% durant els dotze últims mesos quan es denomina en ethereums. Però la caiguda recent fa témer que la bombolla hagi esclatat.

La companyia d'anàlisi de cadenes de blocs dona altres dades que avalen aquesta teoria i que porten ressons als inversors més veterans en els criptoactius del crac de les Ofertes Inicials de Monedes (ICO per les sigles en anglès) de 2017 i 2018. Com a mitjana, una de cada tres col·leccions d'NFT ha caducat amb escassa o nul·la activitat comercial, segons Nansen. Un altre terç està cotitzant per sota de la quantitat que va costar als emissors encunyar els criptovalors.

Les conclusions de la companyia es basen en l'anàlisi d'unes 8.400 col·leccions compostes per 19,3 milions d'NFT individuals a la cadena de blocs d'Ethereum.

Pel que fa a la volatilitat, els NFT de tipus blue chip i d'art van ser els més volàtils, mentre que els NFT relacionats amb el metavers i amb jocs en línia van ser els menys. El comportament més estable d'aquests criptovalors únics "podria deure a la maduresa d'aquests mercats, així com a l'interès i el suport de grans empreses com Meta i la inversió de les societats de capital risc", indica Nansen.

Els NFT socials també han estat identificats com a líders del mercat dels criptovalors únics, amb una capitalització estimada de 9.500 milions de dòlars, xifra que suposa aproximadament el 79% del total. Segons la investigació, el reconeixement de la marca de les NFT i la percepció del seu estatus són factors importants que n'impulsen el rendiment.

Noticias relacionadas

contador